Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Klopt het dat je van te veel zout eten overgewicht krijgt?

Zout zit al jaren in het verdomhoekje en een teveel eraan wordt onder andere gelinkt aan diabetes, hartziekten, een te hoge bloeddruk en ook overgewicht. Maar hoe komt het eigenlijk dat je zou bijkomen van zout te eten?

4 reacties

  • Michel Philippe

    5 jaar geleden
    Wat moet ge dan doen met mensen waarvan de bloeddruk dramatisch laag wordt als ze niet genoeg zout eten ?
  • Filip Eriksen

    5 jaar geleden
    Kortom, zoals ook met koffie, chocolade, wijn, suiker, enz. enz. : de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) weet het niet.
  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    Dat van 'frisdrank ipv water' is mij iets te kort door de bocht. Op welke receptie (met zoute aperitiefhapjes) wordt frisdrank geserveerd behalve fruitsap? Zout voorkomt uitdroging door het dorstgevoel te activeren. Helaas gaan zout, frisdrank maar ook alcohol samen op de boodschappenlijst van een doorsnee kantoorreceptie... We hebben dus zout nodig tegen uitdroging (anders zou men geen orale rehydratatie zout) aanbieden in geval van uitdroging.
  • Jan Catrysse

    5 jaar geleden
    De recente wetenschap is duidelijk: de norm is te laag en we moeten meer zout eten…