De omstreden advertentie verscheen vandaag in onze Nederlandse zusterkrant Algemeen Dagblad.
Volledig scherm
De omstreden advertentie verscheen vandaag in onze Nederlandse zusterkrant Algemeen Dagblad. © AD

Terre des Hommes baart opzien met ‘aanbieding’ kinderseksreizen

Kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes baart opzien met een zeer opvallende advertentie voor kinderseksreizen. De advertentie van het fictieve bedrijf Lekker Man Tours biedt vanaf 700 euro een reis naar Cambodja aan, inclusief ‘Angkor Wat Tour met kind‘. De advertentie lijkt op een echte aanbieding, omdat er nergens wordt verwezen naar Terre des Hommes zelf. Zo lijkt het alsof er echt voor kinderseksreizen wordt geadverteerd. Maar voor alle duidelijkheid: de advertentie is nep.

3 reacties

  • Gunter Verhulst

    5 jaar geleden
    Is dit geen ideale manier om pedofielen in de val te lokken?Ja in een normale wereld misschien wel ja... maar niet in deze.
  • David Lievens

    5 jaar geleden
    Ze zouden beter de landen in kwestie harder aanpakken. Die landen hebben hele structuren opgebouwd die het in stand houden en de regering doet er niets aan. Politie werkt daar vaak mee met kinderbordelen en brengen kinderen die toch ontsnappen gewoon terug.
  • Dirk Vangossum

    5 jaar geleden
    Laat men nu juist eens pedofielen in eigen land thouden, en geen visa toe te staan. België is niet echt het juiste voorbeeld van preventie. Veel rechten voor de pedofiel, quasi straffeloosheid mits goede advocaat... kinderen hebben levenslang trauma.