.
Volledig scherm
. © Thinkstock

Politie Blankenberge schoolt agenten om tot slotenmakers: “Het kan levens redden”

De politiezone Blankenberge/Zuienkerke heeft vanaf nu twaalf slotenmakers in dienst. Geen externe firma, maar wél politiemensen die vrijwillig een opleiding volgden. Naar de beweegreden is het niet ver zoeken. “Het wordt steeds moeilijker om slotenmakers te vinden die ’s avonds en ’s nachts snel ter plaatse kunnen komen. Maar in noodsituaties kunnen enkele minuten of zelfs seconden het verschil maken”, zegt politiewoordvoerder Philip Denoyette.

6 reacties

  • louis van hoeylandt

    5 jaar geleden
    jeff Smulders@100%gelijk , als je zie wie ze nu politie maken , mensen die zelf niet door het examen komen , ben er zeker van door dit examen zullen ze zeker slagen , was een van hun neven beroepen voor ze van straat geraapt zijn om politie te worden ,wat er met belgie aan gebeuren is !!!!!!!!!je zou voor minder naar buitenland verhuizen
  • Jeff Smulders

    5 jaar geleden
    Belachelijk weer iets van de politiek. Daarbij kunnen ze dat geld beter besteden aan de preventie tegen aanslagen en onderzoeken naar de eventuele corruptie bij de lobbyistenparlementen. Het nodigt ook politie uit om een stap verder te gaan, ook daar zitten boeven tussen, jusitie geeft ze zelfs een vrijgeleide om in te kunnen breken.
  • Laurens Lens

    5 jaar geleden
    @Maurice : het is ook niet de bedoeling dat de interventie-inspecteurs dit gaan doen als bijkomende taak bovenop het reguliere interventiewerk. Het betreft, naar ik begrijp, een opleiding die hen net moet helpen om het interventiewerk efficiënter te gaan uitvoeren. Als voldoende interventie-medewerkers de opleiding volgen zal er ook altijd iemand beschikbaar zijn om dit werk uit te voeren en enkel in hoge nood.
  • maurice snelders

    5 jaar geleden
    Waren de politiediensten niet overbelast hoorde ik vele commissarissen onlangs janken. Nu nog een extra dienst erbij??? Dus weer minder service naar interventie toe.
  • tom lema

    5 jaar geleden
    hier komt de brandweer dat doen. Zijn daar in gespecialiseerd.