© DBA

© DBA

© DBA

© DBA

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Jonge patiënten vragen aandacht voor reuma met flashmob

Ook kinderen kunnen lijden aan reuma. De auto-immuunziekte die ontstekingen in de gewrichten veroorzaakt treft een op de duizend kinderen in ons land.

RVRE

"Kinderreuma is niet altijd zichtbaar en dat maakt het ook moeilijk voor de omgeving om de ziekte te erkennen en te aanvaarden", vertelt Nele Caeyers, woordvoerder van ReumaNet vzw. ReumaNet verenigt Vlaamse patiëntenverenigingen die reumatische aandoeningen onder de aandacht brengen.

Voor het tweede jaar op rij nodigde ReumaNet patiënten en hun families uit voor een flashmob. Deze keer vond die zaterdag plaats op de Antwerpse Meir. "Als je de kinderen ziet dansen vandaag, is het moeilijk voor te stellen dat ze morgen opnieuw in een rolstoel kunnen zitten. Reuma is een verhaal van ups en downs. Symptomen kunnen vanaf de geboorte opduiken. De ziekte uit zich vaak eerst met een ontsteking in de gewrichten. Met medicatie, hulp van een kinesist en de juiste behandeling kunnen de ergste pijnen en de meeste ontstekingen verholpen worden, maar genezen kun je reuma niet. Het blijft een gok of en wanneer de ontstekingen opnieuw optreden."

Lees maandag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER