© Madison Kienow

Baby met "gigantische tong" kan eindelijk voor het eerst lachen

Het lukte haar niet om te lachen: de tong van de 16 maanden oude Paisley Morrison-Johnson uit South Dakota (Amerika) was zo groot, dat die uit de mond van het meisje bleef hangen. Dankzij een operatie kan de kleine Paisley weer lachen.

lbo

Paisley lijdt aan een zeldzame ziekte: het Beckwith-Wiedermann Syndroom; dat is een genetische ziekte die voor abnormale groei van bepaalde lichaamsdelen zorgt. Wereldwijd wordt één baby op 13.700 getroffen door dit syndroom.

In het geval van Paisley leidde dit ertoe dat ze te vroeg geboren werd. 2 maanden voor de uitgerekende datum, moest Madison Kienow, de moeder van het meisje, in allerijl naar het ziekenhuis voor een keizersnede. “Ik wist niet dat de baby in mijn buik dit syndroom had”, vertelt ze aan website BuzzFeed. “Maar toen de artsen haar tijdens de keizersnede uit mijn buik haalden, merkte ik dat de tong van mijn kindje gigantisch was.”

De artsen dachten eerst dat de tong van Paisley gezwollen was. Daarom werd het kleine meisje meteen naar een andere kamer gebracht. “Ik heb haar niet gezien, niet mogen aanraken, ik hoorde haar niet huilen”, gaat Madison verder.

Paisley moest uiteindelijk drie maanden en half in het ziekenhuis verblijven. Daar kwam de diagnose dat ze het Beckwith-Wiedermann Syndroom had.

Na zes maanden kreeg het meisje een eerste operatie om de tong kleiner te maken. Nog eens zeven maanden later volgde de tweede operatie. “De chirurg zei dat het de grootste tong was die hij ooit zag, zeker voor zo’n klein kind.” Maar daar is Paisley nu dus van af. “Het is nu veel beter”, zegt Madison nog. “Ik moet me geen zorgen meer maken dat mijn dochter plots kan stikken. Bovendien begint ze nu haar eerste woordjes te zeggen, kan ze eten en beginnen haar tandjes te groeien!”

En de operaties hadden nog een ander mooi gevolg: Paisley kan nu eindelijk lachen. “Dat is het beste gevoel!”, besluit Madison.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER