REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Macron windt zich op na vraag van Belgische student: “Wie zegt dat ik naar de pijpen van olielobby dans, die liegt”

De Franse president Emmanuel Macron (foto) blijft bij zijn standpunt over de accijnzen op diesel. Die moeten omhoog om de milieuvervuiling aan te pakken, ook nu honderden Fransen op straat komen uit protest tegen die maatregel. 

70 reacties

  • paul vdkerckhove

    5 jaar geleden
    Een student die Macron kan boos maken , mooi is dat !
  • marie-christine coussement

    5 jaar geleden
    moest het nu nog voor het klimaat zijn,,,is alleen belastingverhoging
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Een mentaliteitsverandering bereik je niet door mensen financieel nog eens te straffen! Vele mensen kunnen beroepsmatig niet minder met de auto gaan rijden. Te veel mensen hebben het geld niet om een andere auto te kopen! Er zijn bovendien te weinig laadplaatsen voor elektrische wagens! Macron wilt dat iedereen gaat vissen, maar de vislijnen zijn er niet of te duur. Dialoog is er ook niet!
  • Karel Van Campenhout

    5 jaar geleden
    Dat ventje is een grote leugenaar die halstarig zijn gelijk wil halen. Hij gaat nog veel ambras hebben met zijn bevolking die het beu zijn uitgemolken te worden onder het mom van milieu. Aan de grootste vervuilers doet hij niets. Die maatregelen zijn goed voor de autombielloby die op apegapen ligt.
  • Frank De Rycke

    5 jaar geleden
    Begin dan ook met het luchtwezen , schepen en andere grotere vervuilers sancties en taksen op te leggen , maar juist daar wringt het schoentje hé Macron !!!!