Illustratiebeeld van de ongeregeldheden bij de intocht van Sinterklaas in Eindhoven. Leden van de harde kern van PSV gaven een tegendemonstratie op de actie van Kick Out Zwarte Piet.
Volledig scherm
Illustratiebeeld van de ongeregeldheden bij de intocht van Sinterklaas in Eindhoven. Leden van de harde kern van PSV gaven een tegendemonstratie op de actie van Kick Out Zwarte Piet. © ANP

Nederlandse premier Mark Rutte noemt ruziemakers intocht Sinterklaas “doorgesnoven malloten”

Het is niet meteen een uitspraak die we uit de mond van onze eerste minister zullen horen, maar premier Mark Rutte hield zich tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer niet in toen het ging over de ongeregeldheden bij de intocht van de Sint in Nederland. Rutte noemde de deelnemers daaraan “hooligans die rotzooi willen trappen”. Of ook “doorgesnoven malloten, die onder de alcohol zaten”.

14 reacties

  • Maarten Jacobs

    5 jaar geleden
    De doorgesnoven malloten zijn die onnozelaren wat er in eerste instantie mee begonnen zijn om zwarte piet in een racistische context te plaatsen...
  • Luc Brouckaert

    5 jaar geleden
    Piet is zwart, en blijft zwart. Wie vindt van niet pakt zijn spullen en bol het af. En liefst nog voor 6 december.
  • Frank De Rycke

    5 jaar geleden
    Ohja en terug is het de fout van diegene die alles bij het oude willen laten ...en dat besnoven zooitje waren wel diegene die het Zwarte Pietenfeest hebben kapot gemaakt , crapuul !
  • Henri Troyat

    5 jaar geleden
    Als ik het dus goed begrijp mogen de tegenstanders van Piet het wel en de voorstanders moeten maar eens goed aangepakt worden door de overheid.
  • Johan Swinnen

    5 jaar geleden
    De oorzaak aanpakken Rutten en voor de rest zwijgen aub. Je oogst wat je zaait