Ex-miss België: “Ik heb dagenlang gehuild, maar hij wilde echt naar de gevangenis”

© ISOPIX

Zes maanden moet Filip Meert (47) naar de gevangenis. Nu ja, moeten: de echtgenoot van ex-miss België Alizéé Poulicek koos daar zelf voor. Hij kon ook kiezen voor een alternatieve werkstraf van 60 uur, maar weigerde dat. “Dagenlang heb ik gehuild, maar hij wilde echt naar de gevangenis”, getuigt Poulicek in Het Laatste Nieuws.

gjs

Wilrijkenaar Filip Meert (47) - partner van gewezen miss België Alizéé Poulicek en ex van Saartje Vandendriessche - bood zich op 12 oktober aan in de gevangenis van Antwerpen om een straf uit te zitten van zes maand voor het aftrappen van een zijspiegel. Hij weigerde pertinent een alternatieve werkstraf van 60 uur uit te voeren. “Ik hoef geen gunsten van het gerecht zolang men de fouten, het gesjoemel en het gemanipuleer uit een oud fraudedossier tegen mij niet rechtzet”, zegt hij.

© rr

En nu zit zijn echtgenote Alizéé Poulicek (29) dus alleen thuis in Niel met haar zoontje Raphael (4). “Ik heb wel geslapen, ja”, vertelt ze in een interview in Het Laatste Nieuws. “Maar alleen omdat ik afgepeigerd was na alle drukte en emoties. ’s Ochtends ben ik telkens meteen klaarwakker. Terwijl ik normaal geen ochtendmens ben. Het is mijn man die onze zoon meestal naar school brengt.”

Binnen hoeveel tijd Meert de gevangenis mag verlaten, is nog onduidelijk. “Een paar weken? Een paar maanden? Men gaat toch niet iemand écht een half jaar opsluiten voor een domme autospiegel?”

De beslissing van haar man om naar de gevangenis te gaan, vond ze een hele moeilijke. “Twee dagen heb ik gehuild, toen vorige week die brief kwam: U heeft vier dagen de tijd om zich te melden aan de gevangenispoort. Ben je zéker?, vroeg ik almaar. Ik wil dat je héél goed nadenkt. Of hij me wilde achterlaten ook, alleen met de kinderen. Ik zag er tegenop, dat geef ik toe. Maar hij was zeker. Dus was ik het ook. Filip is een heel principiële man. Ik begrijp waarom hij dit doet. Dus ik sta achter hem.”

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen