Een verdeelcentrum  van Amazon in het Amerikaanse Kent in de noordwestelijke staat Washington.
Volledig scherm
Een verdeelcentrum van Amazon in het Amerikaanse Kent in de noordwestelijke staat Washington. © REUTERS

Amazon vervangt kartonnen doos door sticker op originele verpakking, klanten misnoegd :”Jullie verpesten onze kerst”

Internetgigant Amazon verstuurt in Groot-Brittannië goederen uit het gamma zonder deze nog in te pakken. Een sticker met de adresgegevens en streepjescode wordt op de originele verpakking geplakt en vervangt zo de kartonnen doos. Het leidt tot aanzienlijk minder golfkarton, maar zorgt wel voor wrevel op sociale media. Boze klanten uiten hun ongenoegen en willen dat Amazon de beslissing terugdraait.

10 reacties

  • Alan Janssen

    5 jaar geleden
    Ik kreeg pas schoenen in een omkeerbare doos. Dus voor transport is het een gewone kartonnen doos. Voor in de winkel of thuis kun je diezelfde doos binnenstebuiten keren.... op die manier voorkom je extra verpakking, wel is volgens de fabrikant hiervoor sterker karton nodig, maar geeft toch een voordeel van 85% minder verpakking. Ik vind het idee briljant en misschien een idee voor amazon
  • Sven Kerstens

    5 jaar geleden
    Koop bij je lokale handelaar. Je helpt er iedereen uiteindelijk mee.
  • Anne Nonsia

    5 jaar geleden
    Lijkt me logisch: het zit al verpakt, waarom nogmaals verpakken? Dat is niet economisch en bijzonder milieu-onvriendelijk.
  • mike milan

    5 jaar geleden
    Karton met nopjes in,kan niks kapot in.
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Had die baas van Amazon overlaatst niet gezegd dat ook Amazon ooit failiet zou gaan? Denk dat hij gelijk wil krijgen en het zelf in gang zet.