Kim Jong Yang gaat Interpol leiden.
Volledig scherm
Kim Jong Yang gaat Interpol leiden. © AP

Zuid-Koreaan gaat Interpol leiden, Rusland delft onderspit en klaagt over “inmenging”

BuitenlandDe Zuid-Koreaanse Kim Jong Yang gaat Interpol leiden. Dat heeft de internationale politiedienst zelf bekendgemaakt op Twitter. Dat betekent een nederlaag voor Rusland, want Kim werd verkozen boven de Russische kandidaat Alexandre Prokoptsjoek. Het Kremlin klaagt nu aan dat beslissing werd beïnvloed door de “felle druk” die de VS en andere westerse landen uitoefenden, wanneer zij hun steun uitspraken voor de Zuid-Koreaanse Kim.

3 reacties

  • Daan Roos

    5 jaar geleden
    Vooral de VS hebben de campagne gevoerd. Zij vreesden immers dat Interpol zou ingezet worden om de opdrachtgevers van de 10 talle moorden op ambassadeurs, consuls en andere Russen in het buitenland, op te sporen.
  • Samuel Smausentich

    5 jaar geleden
    INTERPOL is een organisatie van grapjassen, bevolkt door een vriendjeskliek van farceurs-buropolissen. Vergeet niet, o gij simpele Vlaamsche lieden, dat ene SS-Obergruppenführer Reinhard Heydrich, ooit President is geweest van....INTERPOL.
  • Luke Vincke

    5 jaar geleden
    Ja natuurlijk, Zuid-Korea is de volgzame vazalstaat van de VS bij uitstek. De Europese schoothondjes durven niet keffen uit protest, enkel maar enthousiast kwispelen naar hun meester. Een echte schande.