Meubelfabriek Bauwens.
Volledig scherm
Meubelfabriek Bauwens. © Benny Proot

Meubelfabriek Bauwens veroordeeld voor reeks ongevallen waarbij jonge arbeider vinger verloor

Een meubelfabrikant uit Beernem en de toenmalige zaakvoerder Johannes B. (82) zijn door de Brugse strafrechter veroordeeld voor vier arbeidsongevallen. Een 22-jarige arbeider verloor bij een van de incidenten zijn rechterwijsvinger. In totaal werden boetes opgelegd van 42.000 euro, waarvan 18.000 euro met uitstel.

6 reacties

  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Dat bedrijf komt er nog goed vanaf. In de UK is dat nog ietsje anders, in dat geval mag je het bedrag zeker vermenigvuldigen met 10.
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Ze noemen dat bedrijfs leiders van de oude stempel... Ze willen volk zien bloeden dan pas is er inzet voor het bedrijf. Er moest gewoon een maximum leeftijd voor bedrijfs leiders zijn . Op je 82 heb je geen filing meer met jonge mensen met ambitie enkel maar met het geld dat ze moeten opbrengen..
  • Pepijn Dever

    5 jaar geleden
    Meubelfabriek Bauwens....en dan toch "Johannes B." Schrijven ....tsja...
  • wim rooyakkers

    5 jaar geleden
    Met even iets maken zijn al velen ongelukken gebeurd.
  • Edmond Dillien

    5 jaar geleden
    het zijn meestal de werknemers die de veiligheidsvoorschriften aan hun laars lappen, de directeur op zijn bureau weet daar meestal niks van want in de meeste gevallen weet hij zelfs nog niet hoe een machine heet laat staan hoe ze werkt en beveiligd moet worden.