VIDEO. Agenten houden hooligans tegen tijdens match Beerschot Wilrijk

De wedstrijd tussen Dender en Beerschot Wilrijk werd zaterdagavond op het eind even stilgelegd. Hooligans van Helmond Sport verlieten hun vak en daagden de Kielse supporters uit. Een vijftiental relschoppers probeerden ook tot bij het Beerschot Wilrijk-vak te raken, maar twee meegereisde 'spotters' van de Antwerpse politie en een derde agent konden dat verhinderen.

jati, jbs

In een filmpje is te zien hoe de drie agenten in burger de hooligans met een matrak op afstand houden. Ze slagen erin het groepje naar achter te duwen. Enkele minuten later kon de match weer hervat worden.

Op de Facebookpagina van fans van Beerschot Wilrijk worden de drie agenten overladen met woorden als 'respect' en 'goed teamwork'. Op het beeld is ook te zien hoe de oproerpolitie boven op de tribunes de fans tegenhoudt, maar dat het vooral de drie agenten onderaan zijn die erger voorkomen.

Waarom de hooligans van de Nederlandse club Helmond Sport, die naar Dender waren afgezakt voor de match, amok begonnen te maken is nog niet duidelijk.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer