De politieactie in Sint-Pieters-Woluwe op 30 juni.
Volledig scherm
De politieactie in Sint-Pieters-Woluwe op 30 juni. © VTM Nieuws

Verijdelde aanslag Frankrijk: raadkamer verlengt aanhouding van drie verdachten

BinnenlandDe raadkamer in Antwerpen verlengde gisteren de voorlopige hechtenis van Nasimeh N., Amir S. en Mehrad A. met twee maanden. Dat meldt het federale parket vandaag. De drie waren wellicht betrokken bij de verijdelde aanslag op een bijeenkomst van de Iraanse oppositiepartij MEK in Frankrijk.

0 reacties

  1. Mucopatiënte Eline (29) smeekt overheid om terugbetaling peperduur medicijn: “Ik ben nog niet klaar om dood te gaan”
    PREMIUM
    36

    Mucopatiën­te Eline (29) smeekt overheid om terugbeta­ling peperduur medicijn: “Ik ben nog niet klaar om dood te gaan”

    “Beste minister Frank Vandenbroucke, geef mij toegang tot het medicijn dat de kwaliteit van mijn leven kan verbeteren. Zodat ik weer kan gaan werken en ik een longtransplantatie kan uitstellen.” Zo klinkt de smeekbede van mucopatiënte Eline Thielemans (29), die de pech heeft drager te zijn van een zeldzame variant. Want daardoor heeft zij geen recht op de terugbetaling van een nieuw en life-changing geneesmiddel. “Ik heb opnieuw angst om dood te gaan.”
  2. Belgisch gerecht verijdelt aanslag bij Parijs: Iraans-Belgisch koppel en diplomaat opgepakt, "ook Iraans regime kan betrokken zijn"

    Belgisch gerecht verijdelt aanslag bij Parijs: Iraans-Bel­gisch koppel en diplomaat opgepakt, "ook Iraans regime kan betrokken zijn"

    Bij de antiterreuractie van afgelopen zaterdag in de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe is een Iraans koppel uit Wilrijk opgepakt dat een aanslag in Frankrijk zou hebben voorbereid. De vrouw legde inmiddels gedeeltelijke bekentenissen af en zou verklaard hebben dat hun doelwit een politieke bijeenkomst van een Iraanse oppositiepartij was. In de auto van het koppel werd zowel een ontstekingsmechanisme als het explosief TATP gevonden. In Frankrijk werden drie mensen in voorhechtenis geplaatst. Er werd ook een Iraanse diplomaat gearresteerd in Duitsland. Zijn arrestatie kan er volgens Staatsveiligheid op wijzen dat ook het Iraanse regime betrokken is, zo schrijft VRT NWS.