Valérie Hendrickx.
Volledig scherm
PREMIUM
Valérie Hendrickx. © Bob Van Mol

Jong en ongeneeslijk ziek: Valérie Hendrickx doorbreekt de stilte over longkanker

Ja, ze heeft longkanker. En nee, ze heeft nooit gerookt. Valérie Hendrickx (32), mama van twee, is ongeneeslijk ziek. Vandaag, tijdens de maand van de witte lintjes, schudt ze het stigma van zich af. ‘Ik wil dat andere gezicht van de ziekte tonen.’

22 reacties

  • Joke T'Joen

    5 jaar geleden
    Moedige vrouw!!!
  • Luke Vincke

    5 jaar geleden
    Tsjernobyl. Een arts zei toen: "Nu komen ze met de auto naar onze kankerafdeling van het UZ. Binnen enkele decennia is het met bussen vol."
  • Francis smet

    5 jaar geleden
    Veel sterkte,hoop dat men snel een oplossing vind voor je probleem. ( nieuwe longen) Heb mezelf geregistreerd voor orgaandonatie, dus ik hoop dat ik iemand kan helpen. Vind trouwens dat iedereen die mag hem moet registeren, wat heb je nog aan je organen als je ze niet meer kan gebruiken. Help dan liever bv deze moedige vrouw !!!!
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    misschien een steuntje in de rug maar doe eens een navraag in China vervangen en opereren ze dagelijks en doen ze aan transplantaties van longen,misschien dat je toch wel even geluk mag hebben
  • Carlos De Taeye

    5 jaar geleden
    Schep moed meid, ik heb blaas-long en nierkanker gehad. Ben nog altijd in leven en het gaat wonderwel goed! Dus niet wanhopen!
  1. EXCLUSIEF. Belgische wetenschappers ontdekken schadelijke roetdeeltjes in hersenen: “Ze stapelen zich op in belangrijke delen van ons brein”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Belgische wetenschap­pers ontdekken schadelij­ke roetdeel­tjes in hersenen: “Ze stapelen zich op in belangrij­ke delen van ons brein”

    Elke dag ademen we schadelijke roetdeeltjes in door luchtvervuiling. Dat ze in ons lichaam terechtkomen, wisten wetenschappers al. Maar Belgische onderzoekers aan de UHasselt hebben nu ontdekt dat ze niet alleen tot in onze hersenen raken, ze verzámelen zich daar ook in bepaalde delen. Om welke delen van ons brein gaat het? Wat zijn de gevolgen? En kan je er iets tegen doen? HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters vroeg het aan wetenschapper Kenneth Vanbrabant.
  2. Man die vijf jaar lang sperma gaf ‘voor de wetenschap’, heeft plots twee donorkinderen
    PREMIUM
    1

    Man die vijf jaar lang sperma gaf ‘voor de wetenschap’, heeft plots twee donorkinde­ren

    VUB-professor Robert Schoysman, wereldvermaard Brussels fertiliteitsarts, zou sperma van studenten hebben gebruikt om koppels aan kinderen te helpen, terwijl ze daar geen toestemming voor hadden gegeven. “Het is de eerste keer dat zulk misbruik in België aan het licht komt”, zegt de vzw Donorkinderen die weet heeft van twee gevallen, maar vreest dat “veel meer studenten” werden misleid. Fertiliteitsarts Herman Tournaye en Steph Raeymaekers, voorzitster van de vzw Donorkinderen, geven uitleg.