Joel Hoylaerts / Photonews
Volledig scherm
© Joel Hoylaerts / Photonews

Protest ‘gele hesjes’ wordt ook in België feller: al 39 mensen opgepakt

De politie is gisteravond tussenbeide gekomen bij blokkades in de provincie Henegouwen. Daarbij werden 39 mensen opgepakt. Er werden ook voertuigen in beslag genomen, zegt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) op Twitter. Het protest van de ‘gele hesjes’ tegen de hoge brandstofprijzen wordt zo alsmaar feller. Dat kon ook onze journaliste ter plaatse vaststellen. Zij zag hoe de politie het waterkanon moest bovenhalen.

306 reacties

  • Maria Scheuts

    5 jaar geleden
    Moeten die Waalse relschoppers niet op hun werk zijn tijdens de dag.
  • Michaël Bracke

    5 jaar geleden
    Ik ben zelf vandaag bij een stakerspost in Frankrijk gepasseerd. Die mensen hielden een blokkade zoals het hoorde zonder herrie of relschoppen. Iedereen heeft recht om op te komen voor deze problematiek maar met vandalisme komen we geen stap verder
  • Sam Jansen

    5 jaar geleden
    Verkoop uw dieselwagen en koop benzine, als je minder dan 20km van huis werkt koop dan een elektrische fiets. Je krijgt dan dubbel km vergoeding. En als de feestdagen eraan komen moet je mss ook eens nadenken aan uw uitgaven i.p.v dure cadeautjes te kopen. Besteed uw geld verstandig en dat doet al heel veel.
  • Marc Ledure

    5 jaar geleden
    Jan De Cock !!!!! Heeft eens meer uitleg AUB, Ik wil met u testen , We doen elk 50 euro in ik diesel en u benzine En we gaan eens kijken wie de meeste KM rijd met zijn auto. Ik vraag mij af waarom diesel verdubbelen??? Een dieselwagen kost meer dan een benzine wagen bij aankoop.
  • marcel mampaey

    5 jaar geleden
    de vakbonden nog wat gewone mensen pesten wie denk je dat je daar mee pijn doet juist ja de gewone mens maar dat zal de vakbond een zorg wezen. oppakken en de schade laten betalen.