Bezoekers op een wapenbeurs tijdens de jaarlijkse NRA-conferentie die in 2016 plaatsvond in Louisville, Kentucky.
Volledig scherm
Bezoekers op een wapenbeurs tijdens de jaarlijkse NRA-conferentie die in 2016 plaatsvond in Louisville, Kentucky. © Photo News

Bitsige Twitteroorlog tussen Amerikaanse wapenlobby NRA en artsen die elke dag geconfronteerd worden met schotwonden

Het zit er al weken bovenhands op tussen de NRA en Amerikaanse artsen. Aanleiding was een tweet waarin de wapenlobby dokters aanmaande om zich buiten het debat over vrij wapenbezit te houden, omdat het hun zaak niet was. Dat schoot bij de geneeskundigen echter in het verkeerde keelgat: zij worden immers dagelijks geconfronteerd met de vaak fatale gevolgen ervan.

12 reacties

  • Jean West

    5 jaar geleden
    Jaarlijks zijn er 37461 verkeersdoden in de USA. De auto dan ook aan banden leggen.
  • Philippe De Swert

    5 jaar geleden
    Die dokters hebben geen idee wat die shotwonden heeft veroorzaakt. Het overgrote deel zijn zelfmoorden en criminele afrekeningen. Beide hebben maatschappelijke oorzaken die niets met wapenwetten te maken hebben. Trouwens 35000 doden, volgens de FBI waren er in 2017, 10982 moorden met vuurwapens. Veel maar iemand die met een vuurwapen zelfmoord pleegt (25000) zijn geen gevaar voor anderen. Mooie manier om mensen te misleiden.
  • Gilles Standaert

    5 jaar geleden
    Jaarlijks sterven er in de VS 250.000 door medische fouten. Overigens is het niet de NRA die de mensen neerschiet. maar eigen verantwoordelijkheid is tegenwoordig in de medische wereld ook vreemd.
  • Jürgen Mouton

    5 jaar geleden
    De NRA heeft 100% gelijk. De meeste doden vallen door illegale wapens, door personen die al geen wapens mochten bezitten. Als een alcoholieker iemand dood rijd met zijn auto, ga je dan iedereen zijn auto afnemen?!? Hoe neen? Waarom zou je dan wapens afnemen, van mensen die de wet volgen? Links heeft zijn slaven liefst ontwapend, dat heeft de geschiedenis bewezen, en dat is de enige reden...
  • Elsje vervoort

    5 jaar geleden
    Wat een schijnheilige wereld. Alles liberaliseren en dan komen wenen dat ze het niet meer onder controle hebben. Ook liberalisme heeft zijn doornen. En daar valt de uitverkoop van onze basisbehoeften ook onder.