VRT
Volledig scherm
© VRT

Annelien Coorevits geeft wel eens een pedagogische tik: “Opvoeden is de moeilijkste job ter wereld”

19 reacties

  • Erik De Smet

    5 jaar geleden
    Een tik geven uit onmacht is geen pedagogische tik, mevr Coorevits. Een tik geven om een ernstige correctie kracht bij te zetten is dat wel. Ik vind een pedagogische tik dan ook gerechtvaardigd in een opvoeding als dit nodig blijkt te zijn. Betutteling heeft een averechts effect op de richting die je je kind wil geven na een ernstige fout.
  • Jean Van rompaey

    5 jaar geleden
    Het is vooral het schrikeffect dat telt niet het pijn doen. Elk dier straft zijn jongen, ook met een tik of knauw. Mensen die hun kinderen mishandelen darentegen zullen er altijd zijn zelfs al wordt een tik verboden.
  • Guy Bevers

    5 jaar geleden
    Man, man, man ... Had ik vroeger iets mispeuterd , stond mijn vader klaar om met 1 serieuze klap uit volle macht van zijn vlakke hand mijn wang te doen gloeien . Ondanks de pijn nog altijd de beste leerschool.
  • Johan Vervaeck

    5 jaar geleden
    Ben volledig akkoord, geweld blijft een mens z'n hele leven bij. 50 jaar geleden werd ik afgeranseld door een 'schoolmeester' en soms heb ik er nog depressieve gedachten bij. Totaal onschuldig moest ik op de trede en op m'n knieën gaan zitten waarop hij zijn machtswellust botvierde. Anderzijds geeft juist dit, me sterkte om iedere dag opnieuw, in mijn kleine wereld, te strijden tegen het onrechtvaardige, het oneerlijke.
  • Monique Moens

    5 jaar geleden
    Niks verkeerds mee!!!!! Laat die theoretische alwetende bureau mannetjes maar lullen. Niet luisteren na waarschuwingen,is een tik nooit verkeerd.Respect, en discipline hebben er voor gezorgd dat Europa 60 jaar welvarend heeft gedraaid. Het is nu aan het veranderen doordat er voor alles en iedereen uitzonderingen en andere regeltjes moeten. Niemand wil nog hard en lang werken in deze pamper cultuur. Het zal ze ver brengen!!!!