Marco Kroon.
Volledig scherm
Marco Kroon. © ANP

Nederlandse oorlogsheld: “Ik ben verkracht in Afghanistan”

De Nederlandse militair en oorlogsheld Marco Kroon zei gisterenavond in de talkshow Pauw dat hij in 2007 werd verkracht in Afghanistan. Eerder beweerde hij al dat hij werd ontvoerd en mishandeld, maar elk bewijs ontbreekt nog steeds. Daarnaast wilde de majoor nooit zeggen wat hem precies overkwam. “Ik krijg het nog steeds niet over mijn lippen”, zei Kroon tegen presentator Jeroen Pauw.

63 reacties

  • Francis potters

    5 jaar geleden
    Vaak willen we niet geloven of minimaliseren. Defensie, staat ...eigen volk ontkent om niet de verantwoordelijkheid te moeten dragen. Dzzrom afschilderen als leugenaar, fantast.... Ipv te twijfelen aan hem zou men het moeten eren. #mee too
  • Line B

    5 jaar geleden
    sterk om hierover te getuigen, en een taboe te doorbreken! Verkrachting is uiteindelijk het sterkste oorlogswapen overal ter wereld gebruikt..... en zal zeker meer mannen overkomen...... In oorlog kan alles zeggen de overlevenden.
  • dımıtrı trıpolıs

    5 jaar geleden
    waarom kom je nouw pas mee
  • Valentino Fabionara

    5 jaar geleden
    Herman van den bosch: sinds 2001 dat de VS daar binnenviel samen met europese coalitietroepen, mag je eens raden hoeveel burgerdoden zijn gevallen door bombardementen en de ellende die ze daar allemaal veroorzaakt hebben, zowel Afganistan als in Irak! Dan kun je tellen waarschijnlijk.
  • Stefanie, Fanny Verhuysen

    5 jaar geleden
    Lehlo Tanani, hij ging daar ook niks zoeken brave man.