© BELGA

Ploegleider van Wout van Aert trekt naar Mathieu van der Poel

Een opvallende transfer in wielerland. Kristof De Kegel wordt ploegleider in de wegploeg van Corendon - Circus rond ­Mathieu van der Poel. De voorbije twee jaar was hij nog aan de slag als trainer en ploegleider bij het Veranda’s Willems - Crelan van Wout van Aert.

bvc, gfr, gvdl, wvo

Kristof De Kegel krijgt bij de nieuw opgestarte wegploeg van Corendon - Circus de functie van ploegleider en wellicht ook trainer. Een ­opvallende transfer, want hoewel Van Aert al jaren samenwerkt met Marc Lamberts als persoonlijke trainer, had De Kegel als trainer van de ploeg Veranda’s ­Willems - Crelan ook twee jaar lang weet van de trainingsschema’s en ­fysieke waarden van Van Aert. De ­ervaring en kennis over Van Aert zal De Kegel nu meenemen naar het kamp-Van der Poel. Een direct ­effect daarvan moeten we de komende ­weken echter niet verwachten, want De Kegel zal zich enkel bezighouden met de wegploeg en dus niet met de veldritafdeling van Corendon - Circus.

Het aantrekken van De Kegel is een buitenkans van formaat voor de ­gebroeders Roodhooft. De 34-jarige Zottegemnaar is een bewegings­wetenschapper van opleiding en geldt als een van de coming men in de op wetenschap ­gestoelde wieler­begeleiding. Net als Van Aert kwam er de voorbije maanden echter een einde aan zijn samenwerking met het ­Veranda’s Willems - Crelan van Nick Nuyens en was hij een vrij man. Bij zijn nieuwe ploeg ziet De Kegel met Stijn Devolder en Dries De Bondt ook ­enkele oude bekenden terug van bij zijn vorige werkgever. Met De Kegel heeft Corendon - Circus al één ploegleider beet die zal functioneren onder sportief manager Christoph Roodhooft. Er wordt nog werk gemaakt van het aantrekken van een tweede ploegleider, die anders dan de wetenschappelijke focus van De Kegel garant zal moeten staan voor ervaring in de volgwagen en parcourskennis in de Vlaamse klassiekers. Volgende week komt de wegploeg van Corendon - Circus een eerste keer samen. Van der Poel, maar ook Devolder, De Bondt, Jonas Rickaert, Joeri Stallaert en Lasse Norman vertrekken op stage naar het Spaanse Benicasim.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen