EPA
Volledig scherm
© EPA

Wereldwijde CO2-uitstoot bereikt nieuw record

MilieuDe hoeveelheid kooldioxide (CO2) in de atmosfeer bereikte een nieuw record. De Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) van de Verenigde Naties meldde vandaag dat er vorig jaar 405,5 ppm (delen van een miljoen) CO2 zijn gemeten. Een jaar eerder waren dat nog 403,3 ppm en in 2015 maten onderzoekers 400 ppm.

33 reacties

  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Dat komt ervan als je overal appartementen en fabrieken bouwt i.p.v. bomen! Ze zouden beter wat investeren in extra bomen i.p.v. deze vlakbij de openbare weg (op het voetpad) te planten.
  • lucien lemahieu

    5 jaar geleden
    enige oplossing is aanpassen, maar het oude loslaten is voor velen moeilijk.
  • Ahmet Tanriverdi

    5 jaar geleden
    De oplossing: Extra belasting voor de gewone burger!!!
  • Marc Geerinck

    5 jaar geleden
    Ik vind dat we iets moeten doen alleen moet het haalbaar zijn voor de gemiddelde bevolking. Dus zomaar diesel duurder maken zonder alternatief dat betaalbaar is, dat is ook geen oplossing. Maar alle fossiele brandstoffen zijn ongezond. Wie dat ontkent moet eens een kwartiertje aan een uitlaat hangen. Gezond gaat ge u niet voelen.
  • Ferdinand Engelbeen

    5 jaar geleden
    Prachtig! Hoe meer CO2, hoe harder de planten groeien en hoe meer de aarde groener wordt, zoals in de afgelopen decennia is aangetoond door satellieten die het chlorofyl vanuit de ruimte hebben gemeten. Al de rest zijn verhaaltjes om nog meer taksen te heffen: niet meer extreem weer, de zeespiegelstijging die al 100 jaar hetzelfde is, geen vis of koraal die last heeft van véél meer CO2...