Slagbomen en verkeerslichten moeten voorkomen dat vrachtwagens 's nachts op de parking parkeren.
Volledig scherm
Slagbomen en verkeerslichten moeten voorkomen dat vrachtwagens 's nachts op de parking parkeren. © SDVO

Transportsector klaagt sluiting van snelwegparkings aan bij Raad van State

Sectorfederatie UPTR (voluit Unie van Professionele Transporteurs en Logistieke ondernemers, red.) trekt naar de Raad van State om de beslissingen van burgemeesters om snelwegparkings te sluiten, te laten schorsen en vernietigen. Volgens de sector wordt het voor chauffeurs haast onmogelijk om zich op een veilige manier te houden aan de verplichte rij- en rusttijden. 

3 reacties

  • Carine Van Remoortere

    5 jaar geleden
    Dat de sector dan zelf hun chauffeurs bescherming heeft ipv steeds om hulp te gaan zagen bij de regering. Steden en gemeenten kunnen hier moeilijk gaan voor opdraaien. Die parkings moeten dicht omdat Nva hun woord nooit houdt maar dat mag niet gezegd worden. Je moet maar eens in de buurt wonen, ... Nva zou ons eens helpen, ze hebben het enkel laten escaleren.
  • ringo van der pulst

    5 jaar geleden
    Je zal maar eens naar het toilet moeten als trucker.De autostrade verlaten en een café zoeken in de kleine straatjes?Kakken in je cabine?Zeg nu zelf,problemen op de parking parking toe.Problemen in het maximilaan park ,blijf er weg.Problemen aan tour en taxis,ga niet te voet.Problemen aan het noordstation,je mag handje zwaaien naar je bus.Hoe ver gaan we gaan.Anders moeten we ze een stuk land geven zoals israel ontstaan is.
  • Jef Lois

    5 jaar geleden
    Hoop dat ze gelijk krijgen en dat de parkings verplicht terug open moeten.Het is de plicht van de overheden om te zorgen dat deze veilig zijn voor de chauffeurs.