Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Anadolu Agency

Britse inlichtingendienst had aanslag in Manchester kunnen verhinderen: “Faling te gevoelig om publiek te delen”

De Britse inlichtingendienst MI5 heeft verschillende kansen gemist om jihadist Salman Abedi te verhinderen zijn aanslag in Manchester in 2017 te plegen. Dat stelde een parlementscommissie. Bij de aanslag in de Manchester Arena na een concert van de Amerikaanse popster Ariana Grande, vielen 22 doden, onder wie kinderen. Abedi pleegde daarna zelfmoord.

4 reacties

  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Blijkbaar zijn al die terroristen gekend bij gerecht en inlichtingsdiensten. Jammer dat de politiek benoemde rechters liever eerst wachten tot er een aanslag is om deze lieverdjes aan te pakken. Bij twijfel, het land uit, en ik val terug op een oud VB principe dat thans meer dan ooit waarheid is gebleken: aanpassen of opkrassen.
  • Johan Gorris

    5 jaar geleden
    Maar critici van de islam kan men wel volgen, vervolgen en opsluiten of de toegang tot het land te weigeren. Goed bezig m15 en de politiediensten.
  • Linda Wellekens

    5 jaar geleden
    Ik denk dat je dat soort mensen nooit kan beletten van ... Ik vraag mij ook af wie er belang bij heeft dat de mensen van een land dergelijk drama moeten verwerken en niet voldoende (snel) ingrijpen ? Er zijn heel slechte mensen in deze wereld.
  • Sylke Buysse

    5 jaar geleden
    "Volgens de commissie is er zo zwaar gefaald, dat het niet publiek kan worden gemaakt, meldt de BBC." Dat zegt zeer veel over de mentaliteit van de Britse overheid. Het systematisch "politiek correcte" geblunder in dossiers met een bepaalde "culturele achtergrond" - en zelfs het jarenlange toedekken van zware feiten (!) - blijkt schering & inslag in de UK.