Premier Charles Michel (MR) samen met staatssecretaris Theo Francken (N-VA) in de Kamer.
Volledig scherm
Premier Charles Michel (MR) samen met staatssecretaris Theo Francken (N-VA) in de Kamer. © BELGA

Felle kritiek van N-VA op migratiepact: “Als het niet bindend is, waarom gaan we dan naar een circus in Marrakech?”

De federale regering heeft nog geen beslissing genomen over het VN-migratiepact. Dat heeft premier Charles Michel gezegd in de Kamer. De premier moest er spitsroeden lopen over de twistappel binnen de regering. MR, CD&V en Open Vld zijn voorstander het pact in Marrakech te ondertekenen, N-VA wil dat niet en maakte dat vandaag opnieuw erg duidelijk. Maar Michel ontweek de vragen en zei dat de regering “de komende dagen verder zal werken op de argumenten en de feiten”. De regering wil ook in Europa overleg voeren.

554 reacties

  • lucien Noreilde

    5 jaar geleden
    wat er in staat ? moet er nog een pact bijkomen is niet voor te minderen globaal gezien om de gelijk schakeling te bewerkstelligen meer staat er niet in .
  • Lucaz Keizer

    5 jaar geleden
    Ik vraag mij af, hoeveel procent van de schrijvers hier, eigenlijk weten wat er in het pact staat en waar het pact voorstaat. De grote meerderheid laat zich gewoon meedrijven op een schrikbeeld dat hun opgedrongen wordt door bepaaldecstrekkingen, die hier natuurlijk electoraal voordeel uit willen halen. Brengen die realistische ideeën voor het vinden van oplossingen?
  • Ria Van Tornhout

    5 jaar geleden
    Ik begrijp niet waar Europa mee bezig is. Massamigratie is de ondergang van Europa.Toestanden zoals in Afrika staan hier dichtbij
  • Koen Van crombruggen

    5 jaar geleden
    Volgens geldwolf Eric Van Rampuy hebben minderheden geen rechten. Waarom wil hij dan gaan stemmen om buitenlandse minderheden naar hier te halen? Zodat ze binnenkort meerderheid worden zeker en Erickse en co zelf een minderheid vormen. DAn zijn ze als eerste weg om ons vanuit het buitenland nog verder te dicteren met hun regering in ballingschap.
  • Mi Janssens

    5 jaar geleden
    Vermits ik het helemaal en goed gelezen heb, blijf en ben ik er tenzeerste tegen.Nooit mogen we dit pact Marrakesh tekenen!