De Russische president Vladimir Poetin.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin. © afp

Acht op de tien Russen houdt Poetin verantwoordelijk voor problemen in Rusland

BuitenlandVan de Russen vindt 83 procent dat president Vladimir Poetin verantwoordelijk is voor de problemen in Rusland. Daarnaast denkt 61 procent dat hij "volledig" verantwoordelijk is, zo zegt het onafhankelijke peilingsinstituut Levada Centre. Dat voerde afgelopen maand een nationale peiling uit.

21 reacties

  • eric maier

    5 jaar geleden
    ... beweren Westerse media. Als je Russiche TV stations bekijkt of docu's die over Rusland en de mensen daar gaan, zie je vooral 1 ding : Putin heeft zeer veel medestanders, in grote steden word hij bijna als een gof gezien, op de boerenbuiten vinden vooral de oudere generaties die het Sovietisme en de Perestroika met de nasleep ervan meegemaakt hebben, dat Putin zeer goed werk verricht en Rusland weer een sterke natie maakte. Na de Perestroika met Jeltsin crashte daar zowaar de hele economie.
  • peter colson

    5 jaar geleden
    Mannen worden er gemiddeld 66 jaar en ze moeten tot hun 65 werken. In België wordt een man gemiddeld 80 jaar en men klaagt steen een been omdat een niet-communistisch beleid de pensioenleeftijd naar 67 verhoogt. Een Russische man kan dus1 jaar genieten van zijn pensioen, een belg in een kapitalistisch systeem "amper" 13 jaar. Wat hebben we toch een rotleven in het westen
  • Roland De Bruyne

    5 jaar geleden
    Ik heb enkele Russische vrienden hier in België en die zeggen allemaal dat Poetin het beste is wat Rusland ooit overkomen is !
  • Patrick Elleboog

    5 jaar geleden
    Dit zijn weeral flagrante westerse leugens... De russische economie is een van de gezondste ter wereld, geen of nauwelijks schulden, veel reserves (geld , goud, grondstoffen ) Putin heeft een approval rating van 80% en is een flegmatieke, kordate wereldleider in tegenstelling tot onze leugenachtige, schijnheilige onderkruipers....
  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    Ik woon en leef in Siberië . De mensen hier hebben een verdeelde mening over Poetin . Maar de meeste vinden hem een zeer goede president . De rest wat de media die de wereld in stuurt word opgeblazen door het westen.Maar wie de VS geloofd is volgens mij helemaal verkeerd. Of is het leven in de VS veel beter dan in de Russische Federatie Hier hebben de mensen een ziekte verzekering (gratis) . In de VS ? Niks . Geen geld? Dood op straat. Meermaals gezien.