© VRT

Nijlense bankbediende in ‘Sorry voor alles’: “Ik wist dat ik gevolgd werd”

De Nijlense bankbediende Els Lieckens was het laatste slachtoffer in ‘Sorry voor Alles’. Ze was de enige die Adriaan Van den Hoof op voorhand ontmoette en ook besefte dat men haar volgde. “Maar ik wist niet dat het voor tv was.”

JaTi, ToVe

© VRT

1. “Hallo Els, wil je me nog eens zien?”

Els denkt dat ze samen met haar nicht Petra naar een quiz gaat. Tijdens die quiz wordt er aan de muziekkenner van het team gevraagd om even de hoofdtelefoon op te zetten. Els verwacht uiteraard muziek, maar krijgt niemand anders dan Adriaan Van den Hoof te horen: “Willen we nog eens afspreken Els? Kijk anders gewoon eens achter u!”

2. “Ik ben niet paranoïde!”

Tijdens het selectiegesprek voor een fictief programma geeft ze aan dat ze geen lifters zou meenemen in haar wagen… toch zeker niet zonder dat haar man bij haar in de wagen zou zitten.

© VRT

Dat moet uiteraard getest worden. En omdat één lifter een te beperkte test zou zijn, worden er drie lifters langs de kant van de weg gezet. Een jong meisje met haar baby, een oude man die niet te goed te been is, en een hunk met enkel een boxershort aan… Els stopt om twee lifters op te pikken - de halfnaakte man laat ze staan - maar krijgt tijdens de test iets in de gaten:

Die zijn mij gewoon aan het volgen… en waarom? I don’t know. Godverdomme. ik ben niet paranoïde!

3. Opeens staat er een stelling voor je huis

Op een dag komt Els thuis van haar werk, en blijkt er een stelling voor haar huis te staan. Die stelling heeft zij uiteraard niet besteld en blijkt te komen van stellingbedrijf “Tittel, het puntje op de i”. Wanneer Els belt naar hun telefoonnummer, krijgt ze een vriendelijk medewerker - van Sorry voor alles - aan de lijn, die subtiel probeert om haar het antwoord op de vraag die ze in de uitzending zal krijgen, mee te geven. Al geeft de metershoge stelling voor haar huis met het antwoord op, dat ook misschien al prijs.

© VRT

4. Bezoek uit Amerika

Bij de ronde ‘Van inschatbare waarde’ mogen telkens drie bekenden van de kandidaat mee inschatten hoe die gereageerd heeft. Bij Els blijken er nog maar twee personen klaar te staan: haar baas en haar nichtje.

De derde persoon doet via een andere weg haar intrede en blijkt een grote emotionele verrassing voor Els te zijn. Patricia kwam 40 jaar geleden voor de eerste keer bij Els’ ouders terecht als uitwisselingsstudente. Ze verbleef er toen een hele zomer en vierde samen met Els diens vijfde verjaardag. Nu, veertig jaar later, is het tijd voor deze verrassing.

5. Els: De Madonna van Nijlen

Els gaat tijdens de maand dat ze gevolgd wordt door het Sorry voor alles-team, toevallig naar de voorstelling van Adriaan Van den Hoof. Een uitgelezen kans om iets met haar uit te halen, natuurlijk.

© VRT

Zo wint ze “toevallig” een meet & greet met Adriaan – en zit ze ineens verwikkeld in een interview waarbij zij de beste vriendin van Adriaan moet spelen. Dat doet Els met verve. Eens thuis besluit Els om haar specialiteit - Madonna imiteren - voor Adriaan te filmen en die per mail aan hem te bezorgen:

Beste Adriaan, ik vond het zondag heel gezellig. Ik vond dat je dit nog tegoed had van mij!

6. Els’ zoon stiekem op citytrip naar Barcelona

Heeft Els’ 14-jarige zoon een tattoo laten plaatsen, een citytrip gemaakt, of een rol gespeeld in haar favoriete soap: Thuis? Els is maar al te blij dat het antwoord de citytrip is. Haar 14-jarige zoon Youri heeft haar wijsgemaakt dat hij met zijn nicht een dagje naar de Ardennen ging. In werkelijkheid trekt hij naar de luchthaven en gaat hij voor een dag op pad in Barcelona:

Mijn mama denkt dat we nu naar de Ardennen zijn, een vlottentocht gaan doen. Maar nee!

© VRT

7. Showbizz Bart in de koffer

Kan Showbizz Bart in de koffer van Els’ wagen duiken en zo een lift versieren? Het loopt bijna mis, want Els blijft even thuis van haar werk met hoofdpijn... Gelukkig vertrekt ze uiteindelijk toch, kan Showbizz Bart ongemerkt in haar koffer kruipen, en lift hij mee naar haar werk zonder dat Els het doorheeft.

8. Niet echt Belgisch kampioen Mindgames

Sorry voor alles maakt Els wijs dat ze de Belgisch kampioen Mindgames wordt: met haar gedachten moet ze de lichtjes in een lichtbak vooruitduwen. In werkelijkheid zitten de makers van Sorry voor alles in een andere ruimte achter de knoppen en laten zij Els uitblinken in deze sport. Els heeft echter niets door:

Morgen gaan we nog eens mindgamen. Je staat daar in het begin wel sceptisch tegenover. Je denkt: “Het zal wel zijn dat je dat met je gedachten kunt laten vooruitgaan.”

Maar als je het dan zelf doet, heb je zoiets van: “Ja oké.” Ik vond het vooral plezant dat het bij mij zo goed ging. Dan komt het competitiebeest in mij naar boven.

© VRT

Er worden trainingen georganiseerd, er worden sites en nieuwsbrieven gemaakt, flyers uitgedeeld… Alles om de geloofwaardigheid te verhogen. Zo belandt Els op het Belgisch Kampioenschap Mindgames – gepresenteerd door Freek Braeckman - en neemt zij uiteindelijk de beker mee naar huis.

9. Laatste kandidaat neemt alle prijzen mee naar huis

Na alweer een spannende finale neemt Els alle prijzen mee naar huis: onder andere een spelletjespakket, tickets voor comedyvoorstellingen, een verfbeurt voor haar living en een reis naar Rusland. Met deze geweldige kandidaat sluit Sorry voor alles zijn eerste seizoen af.

© VRT

© VRT

© VRT

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER