Oostende pakt belangrijke overwinning op veld van KV Mechelen

KV Oostende heeft een gouden zaak gedaan in het klassement met een 2-3 zege bij KV Mechelen op de tiende speeldag van de Jupiler Pro League. Ibrahima Conté, voor het eerst in de basis, bezorgde de Kustboys in de laatste minuut de volle buit. De thuisploeg moest wel één helft met tien spelen na een rode kaart voor Uros Vitas.

wic

Twee debutanten in de basis in het duel tussen twee ploegen die graag aansluiting wilden vinden met de top zes. Bij Malinwa mocht jeugdproduct Elias Cobbaut achterin in de basis beginnen, bij KV Oostende kreeg Ibrahima Conté voor het eerst het vertrouwen.

KV Mechelen

KV Oostende

De match begon met een staaltje Comedy Capers. Doelman Anthony Moris ging veel te nonchalant naar een terugspeelbal van Uros Vitas en liet zich verrassen door de snel opzittende Knowledge Musona. De Zimbabwaan tackelde de bal over de lijn: 0-1, Oostende na nog niet eens vier minuten al op rozen.

KV Mechelen probeerde vervolgens voorzichting de bakens te voorzetten, maar mocht van geluk spreken dat het op het halfuur niet tegen een dubbele achterstand aankeek. Een nieuw foutje achterin - deze keer was het Laurens Paulussen die de bal onder zijn voet liet glijden - bracht Musona in scoringspositie. De deklat verhinderde echter een tweede doelpunt van de aanvaller.

Ook Proto in de fout

Drie minuten later hingen de bordjes zowaar in evenwicht. Na Moris eerder was het nu de beurt aan overbuur Silvio Proto om in de fout te gaan. Nicolas Verdier kon zich veel te makkelijk een weg banen doorheen de Oostendse defensie en besloot vervolgens pal op de doelman van Oostende. Die duwde de bal echter bijzonder onhandig in zijn eigen doel: 1-1.

Toch bleven de Mechelaars het zichzelf moeilijk maken. Eerst pakte Uros Vitas rechtstreeks rood voor een vliegende tackle op de spurtende Musona, daarna leed Yohan Croizet nogmaals dom en overbodig balverlies achterin. De Fransman speelde te kort terug op Moris en lanceerde zo Goh Bi Cyriac. Die bleef rustig, maar mikte het leer op de paal. Nog eens een minuut later kwam er weer een dot van een kans uit de lucht gevallen voor de ex-speler van Standard en Anderlecht, maar dit keer lepelde hij de bal vanop enkele metertjes van het doel over.

Dolle slotfase

KV Oostende kreeg uiteindelijk toch wat er al even zat aan te komen toen Franck Berrier een hoekschop op het hoofd van Bruno Godeau lepelde. De verdediger torende boven Seth De Witte uit en kopte proper binnen. Tegen tien man leken de Kustboys de drie punten binnen te hebben, maar dat was buiten een flink slotoffensief van de thuisploeg gerekend. Trainer Yannick Ferrera gooide met invallers Reda Jaadi en Glenn Claes al zijn troeven op tafel. De eerste zonderde de tweede af voor doel, maar de uitgekomen Proto stak een stokje voor de gelijkmaker. Twee minuten later kwam die er alsnog toen de doelman van Oostende de doorgebroken Kolovos onderuit schoffelde.

De match leek op een 2-2 gelijkspel af te stevenen, tot Conté met een subtiel passje weggestuurd werd in de rug van de Mechelse defensie. Hij bekroonde zijn eerste basisplek met een subtiel lobje over Moris en de 2-3 eindstand. Door de driepunter springt KV Oostende over Kortrijk, Standard en Club Brugge naar de vijfde plek in het klassement. KV Mechelen blijft hangen op de tiende plek.