Trucks met brandstoffen vrijgesteld van rij- en rusttijden: “Niemand mag slachtoffer worden van protest”

© Sebastien Smets

Minister van Mobiliteit François Bellot staat vanaf vrijdag voor 7 dagen een uitzondering toe op de rij- en rusttijden voor brandstoffenvervoerders. Dat meldt hij donderdagavond. De brandstoffenvervoerders zijn gedurende die periode vrijgesteld van het naleven van de rij- en rusttijden en er zullen geen controles zijn.

De maatregel komt er door de blokkades van brandstofdepots door de ‘gele hesjes’, die de brandstoffendistributie naar burgers en verenigingen mogelijk hinderen in periodes met lage temperaturen.

De minister wil niet dat huishoudens, sociale voorzieningen en ondernemingen verrast worden door de eerste koude. Daarnaast moet de bevoorrading van de tankstations gegarandeerd worden zodat burgers vlot naar hun werk kunnen gaan, klinkt het.

De uitzondering op de rij- en rusttijden wordt toegestaan voor 7 dagen en dit vanaf vrijdag 23 november. Bellot benadrukt dat noch de veiligheid van de bestuurder, noch de verkeersveiligheid in het gedrang mogen komen.

Sectorfederatie Brafco had bij Bellot aangedrongen op zo’n uitzondering op de rij- en rusttijden. Brafco wees erop dat transporteurs het door de blokkades van de ‘gele hesjes’ moeilijk hebben om de rij- en rusttijden steeds te respecteren, en dat klanten die een dringende levering stookolie nodig hebben, niet allemaal geholpen kunnen worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen