Rik Verbrugghe.
Volledig scherm
Rik Verbrugghe. © BELGA

Wielerbond reageert op beschuldigingen van vluchtmisdrijf richting Verbrugghe: “We zien geen redenen om in te grijpen”

WielrennenWalter Planckaert, de 70-jarige ploegleider van Sport Vlaanderen-Baloise, heeft op Radio 1 serieus uitgehaald naar kersvers bondscoach Rik Verbrugghe. “Hij reed mijn mecanicien omver en pleegde vluchtmisdrijf.” De Belgische wielerbond heeft ondertussen ook gereageerd. 

35 reacties

  • wim rooyakkers

    5 jaar geleden
    Vluchtmisdrijf is in België al een sport op zich.
  • Patrick Roels

    5 jaar geleden
    door deze zware feiten moet men de job bij de wielerbond weigeren zulke malafide daden hoort er niet te zijn
  • francois de keyser

    5 jaar geleden
    Hallo heren van de wielerbond, slapen jullie nog? Natuurlijk is het moeilijk aangeven dat jullie werk niet goed gedaan is. Alleen de groten nemen alsnog hun verantwoordelijkheid op. Bij pubers daarentegen, die hebben niets gezien of het waren de anderen meneer.
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    A la Belge, wielerbond doet ook niets, de voetbalbond en de pro league kijken ook de kat uit de boom, de politici kijken naar het zuiden en terwijl de honden blaffen trekt de karavaan verder. Hoe zouden we anders in dit sukkelstraatje gearriveerd zijn.
  • Georget PAPPENS GEORGET

    5 jaar geleden
    Eigenlijk moest hij gestopt zijn en documenten ingevuld. Is geen verkeersongeval maar wel een arbeidsongeval op de werkvloer wegens afsluiten van het parcours.Als het slachtoffer officieel werknemer is... De vergoeding van een arbeidsongeval is dan voorzien en verschilt van alle andere vergoedingen. Maar als ik ook zie hoe onversaagd de sportbestuurders rijden op het circuit, ben ik nog verwonderd dat het niet meer plaats heeft.