© DBA

Dominique (24) krijgt bijna 7.000 euro om eicellen in te vriezen

Dominique Temmerman, het 24-jarige meisje uit Ekeren dat zo graag kinderen wil maar die droom moet uitstellen omdat ze een chemokuur moet ondergaan, is de hemel te rijk. De alleenstaande vrouw wilde haar eicellen laten invriezen om haar kinderwens intact te houden na de verwoestende chemo, maar dat kost 4.000 euro en dat geld heeft ze niet.

frp

Tot gisteren. Na haar oproep in onze krant, gekoppeld aan een crowdfunding op het internet, schoten de gulle gevers in actie. Gisteravond stond de teller al op 6.583 euro. Meer dan 180 mensen schreven een bedrag over op haar rekening. Zoveel steun had Dominique nooit verwacht, zegt ze.

“Ik had het zelfs in mijn stoutste dromen niet durven te wensen. Ik verwachtte zo’n duizend euro, en dan nog na een paar weken. Ik wilde al een lening aangaan bij de bank om het te bekostigen. Maar dit... Ik ben iedereen zo dankbaar. Er zijn zelfs wildvreemden die 250 euro hebben gegeven. Zomaar. Daar word ik even stil van.”

De inzameling is zo’n succes dat Dominique denkt dat er zelfs te veel zal zijn. “Maar ik heb nu al ervoor gezorgd dat een eventueel overschot — de chemotherapie en medicijnen zijn ook duur — goed wordt besteed. Ik heb contact met een Nederlands meisjes dat net dezelfde ziekte heeft als ik en dus ook in geldnood zit. Op die manier kan ik mijn lotgenoten steunen.”

Dominique lijdt aan de uiterst zeldzame auto-immuunziekte PAN. Om die de baas te worden is een chemokuur nodig die zeker een jaar zal duren. Een van de bijwerkingen daarvan is dat ze onvruchtbaar zal worden, en dat wil ze niet. “Ik wil al heel mijn leven kindjes. Mijn eicellen invriezen is nog mijn enige kans.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER