Carl Devos.
Volledig scherm
Carl Devos. © VTM Nieuws

“Michel kan N-VA kleur doen bekennen: ofwel worden ze vernederd, ofwel krijgen ze de schuld voor nieuwe verkiezingen”

MigratiepactDe verdeeldheid over het Migratiepact houdt de federale regering al enkele dagen bezig. De MR van premier Charles Michel, Open Vld en CD&V willen het VN-pact ondertekenen, alleen de N-VA ligt dwars. Een crisis lijkt niet veraf, hoe kan de regering hier nog uit geraken?

412 reacties

  • Lydie Teblick

    5 jaar geleden
    Carl DeVos dat je geen N-VA voorstander bent weten we al lang (clubke van de VRT ) maar wees sportief en zeg dan dat N-VA gelijk heeft ??!!!
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Als het zo verder gaat staat Michel daar alleen met zijn ja-woord van de trado-partijen maar niet ondersteund door N-VA. Michel zal kleur moeten bekennen of naar de koning stappen.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Als er iemand de regering moet doen vallen is het premier Michel die niet luistert naar de wensen van het volk. Laat hem doen zoals Tindemans, naar de koning stappen.
  • Karel Van Geel

    5 jaar geleden
    Indien NV-A de regering doet vallen door dat gevaarlijk pact niet te willen tekenen zullen ze zeker en vast beloond worden door de kiezer omdat ze Belgie niet verkocht hebben aan de open grenzen maffia en NGO's. Indien dit land democratisch is dan houdt men rekening met de overgrote meerderheid van de bevolking die dit pact niet wil, zo niet komen er maar nieuwe verkiezingen en kunnen we de aanhangers van dit pact afstraffen.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Wie de basistekst leest, weet waarom Francken niet wil tekenen. De tekst staat vol met dubbelzinnigheden en eenzijdige toegevingen. Ik geef slechts één voorbeeld: de tekst spreekt over "legal migration" en "irregular migration". Onregelmatig dus, terwijl het "illegale migratie" moet zijn. Een hemelsbreed verschil, want "irregular" betekent dat het niet persé strafbaar is ("illegal" is wel strafbaar).