© Vier

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Karen in tranen na liedjeskeuze door Amber en Michiel: “Vanavond dans ik voor hen”

Geen Dancing With The Stars zonder tranen: Karen Damen (44) krijgt een liedje aangereikt door Michiel Vandeweert en zijn zus Amber, die lijden aan de verouderingsziekte progeria en bekend zijn van Camping Karen & James.

Tom De Leur

De vijf BV’s die overeind zijn gebleven op de dansvloer kregen elk een liedje aangeboden door mensen uit hun familie of vriendenkring. Karen Damen weet meteen hoe laat het is wanneer ze Something Just Like This hoort van The Chainsmokers & Coldplay: “Dat is het liedje van Michiel, Amber, Mats, Bjorn, James Cooke en ik. Zij waren bij ons te gast in Camping Karen & James. We zaten in het busje en zij waren heel open en nuchter over hun verouderingsziekte aan het praten, en over het verlies van hun vriendjes. Na dat gesprek hebben we dat liedje goed luid gezet en werd het ons nummer.”

Karen Damen leerde Michiel Vandeweert vijf jaar geleden kennen toen hij als deejay op een fuif draaide: “Ik kwam hem en zijn zus toen nog eens tegen op de Boekenbeurs, Amber was fan van K3. Sinds hij vorig jaar naar Camping Karen & James kwam, zijn we vrienden. We zien elkaar niet vaak, maar we bellen geregeld en we hebben een groepje op WhatsApp. Als we elkaar zien, is James er altijd bij. Het afscheid valt me altijd zwaar. Die verouderingsziekte is erg, al hebben ze in de VS een therapie gevolgd die hun leven een paar jaar zou kunnen verlengen. Ik heb veel respect voor Michiel, Amber en hun lotgenoten. Ze weten dat die ziekte er is en toch leven ze niet met de klok. Ze zitten vanavond in de zaal en ik dans uiteraard voor hen. Het gevoel moet juist zitten. Ik wil laten zien hoeveel ze voor mij betekenen, dat er hoop is, liefde, dat we er zijn als ze ons nodig hebben. Het wordt emotioneel, maar ik ben gefocust.”

Dancing With The Stars, Vier, 20.35u

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER