RV
Volledig scherm
© RV

AfricaMuseum plaatst kritische tekst bij herdenkingsmonument Leopold II in park Tervuren

BinnenlandDe directie van het AfricaMuseum in Tervuren gaat bij het herdenkingsmonument ‘The Congo, I presume?’ - met een borstbeeld van Leopold II - een bord plaatsen met een kritische tekst over onze vorst. Die hield lelijk huis in onze toenmalige kolonie.  

15 reacties

  • Andre Perneel

    5 jaar geleden
    Niet kijken naar andere landen ( waren zeker niet beter ) kijken, maar voor eigen deur vegen is een goed begin toch !
  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    Tja, hier in België wil men dan ook steeds heiliger,tussen haakjes, zijn dan de Paus zelve nietwaar...andere tijden andere zeden, wat en hoe Leopold ook was, hij was daar en toen zeker geen unicum.
  • Christian Mommaerts

    5 jaar geleden
    Waarom steeds Leopold 2?Groot Britannie,Spanje,Portugal,Frankrijk en zovele anderen in die tijd,slavenhandel (bekijk eens de film Django,binnenkort op tv,Kunta Kinte)lees er eens een boek over en verplaats u in die tijd,wat de Britten in hun onmetelijke rijk hebben gedaan grenst aan het ongeloofelijke,de Japanners in Azie,ik kan zo nog wel een tijdje doorgaan
  • Lutgard Crombez

    5 jaar geleden
    Waren ze niet ontdekt geweest, liepen ze er nog met hun strooien rokjes en speren rond, aten ze elkaar op en verkochten ze elkaar als slaaf... en niemand die het in het westen zou weten.
  • Carl Vangenechten

    5 jaar geleden
    Congo was onder het bewind van Leopold II een vrijstaat waar onze vorst massamoorden liet begaan om de rijkdommen te plunderen. De internationale gemeenschap wilde een einde maken aan de genocide, ontnam Leopold zijn vrijstaat en gaf het beheer aan België. Zo werd Congo een Belgische kolonie.