Volgens de VS zijn er risico’s verbonden aan het gebruik van apparatuur van Huawei.
Volledig scherm
Volgens de VS zijn er risico’s verbonden aan het gebruik van apparatuur van Huawei. © REUTERS

Amerikaanse regering vraagt bondgenoten om niet langer Huawei te gebruiken

De Amerikaanse regering roept bondgenoten op om de Chinese smartphone- en netwerktechnologiegigant Huawei in de ban te doen. Dat schrijft de Amerikaanse krant The Wall Street Journal op basis van goed ingelichte bronnen. De VS maken zich zorgen over risico's met cyberveiligheid rond Huawei.

105 reacties

  • De Block Kenny

    5 jaar geleden
    Heel blij met mijn p20. Toptoestel.
  • Els Missiaen

    5 jaar geleden
    Precies of Amerika ons nie bespioneerd lol, vergeten dat ze de grootste spionnen hebben? Amerika moet stoppen met hun leugens te verspreiden, ik vertrouw nog altijd meer China dan ooit Amerika
  • Jolien Derck

    5 jaar geleden
    @bruce hendrickx ik heb jaren een macbook gehad en heb nog steeds een iphone en ipod en ipad. Mn zus is onlangs overgeschakeld naar een huawei en doet twee dagen met haar batterij terwijl ik de mijne overdag nog eens moet opladen. Dat is pas iets om jaloers op te zijn
  • Frits Vandenberge

    5 jaar geleden
    Ik heb net een Huawei Mate 20 gekocht voor 349 €. Mijn vrouw heeft een iPhone (Apple) van + 900 €. Nu is ze jaloers op de prestaties van de Huawei en wil ze er ook een. 99 % van alle smartphones worden trouwens in China gemaakt, ook de iPhone onderdelen. kijk maar op de verpakking. Hun technologie heeft de Amerikaanse voorbij gestoken.
  • Nick Turner

    5 jaar geleden
    Ik heb een Android tablet en daar valt niet met te werken en een Windows laptop daar valt ook niet met te werken.Ik heb nu een IPhone en IPad Pro en dat is pas een gemak om met te werken.Apple en niet appel zoals velen schrijven is gewoon het beste en dat is zo.Iedereen die tegen Apple is,is gewoon jaloers omdat ze het niet kunnen betalen en het met zo een Huawei prul moeten doen.