© put

Vakbond niet te spreken over uitzondering rij- en rusttijden voor vrachtwagenchauffeurs

De socialistische transportvakbond BTB is niet te spreken over de tijdelijke uitzondering op de rij- en rusttijden die minister van Mobiliteit François Bellot heeft toegekend voor brandstoffenvervoerders. De vakbond vreest voor chauffeurs die vermoeid achter hun stuur zullen zitten.

Bellot kende de uitzondering toe in reactie op de blokkades van brandstofdepots door de ‘gele hesjes’. De minister wil niet dat huishoudens, sociale voorzieningen en ondernemingen verrast worden door de eerste koude. Daarnaast moet de bevoorrading van de tankstations gegarandeerd worden zodat burgers vlot naar hun werk kunnen gaan, aldus de minister.

Maar dat is dus niet naar de zin van de vakbond, die vreest dat op die manier de veiligheid van de chauffeurs en andere weggebruikers in gevaar gebracht worden. “Een vermoeide chauffeur achter het stuur is namelijk een gevaar op de baan. We weten allemaal dat deze chauffeurs met uiterst gevaarlijke brandstoffen onderweg zijn, daarom begrijpen we deze maatregel absoluut niet”, zegt federaal secretaris Frank Moreels.

De vakbond dringt aan op maatregelen om de veiligheid van de chauffeurs te verzekeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer