© Lokale Politie Antwerpen

Politie vat trio dat wellicht overval plande in diamantwijk

De taskforce Goudi en de mobiele eenheid van de Antwerpse politie hebben dinsdag twee mannen en een vrouw gearresteerd in de Antwerpse diamantwijk. Het trio werd door de onderzoeksrechter aangehouden voor ‘vereniging van misdadigers’. Vermoedelijk hadden de drie plannen om personen die juwelen, diamanten of goud vervoeren te overvallen.

JaTi

De taskforce Goudi specialiseert zich in de winkels en handelaars in en rond de diamantwijk, ze heeft extra aandacht voor personen die denken een slag te kunnen slaan in de buurt.

Tijdens een interventie merkten inspecteurs een verdachte op in de Jacob Jacobstraat. De man, een 53-jarige Mexicaan, probeerde te vluchten, maar hij kon door de politie gevat worden.

Via onderzoek van camerabeelden en het ANPR-netwerk kon de link gelegd worden naar een auto met Franse nummerplaten die geparkeerd stond in de Plantin en Moretuslei. De twee inzittenden, een 53-jarige man en een 31-jarige vrouw uit Colombia, werden gearresteerd.

Auto’s saboteren

“De drie verdachten hadden materialen bij die de inspecteurs herkenden, omdat die in het verleden ook gebruikt werden om voertuigen van mensen die kostbare ladingen vervoeren te saboteren”, zegt de Lokale Politie Antwerpen. “Op het moment dat het geviseerde voertuig niet meer verder kan, slaan de criminelen toe. De techniek is bij de inspecteurs van Goudi gekend uit dossiers in binnen- en buitenland en duikt regelmatig op in diamantwijken of bij juwelenbeurzen.”

De verdachten verschijnen maandag voor de raadkamer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER