Archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. © REUTERS

Amerikaanse rechter pleit dokters vrij die 9 meisjes genitaal verminkten: “Congres overschrijdt grenzen door vrouwenbesnijdenis te verbieden”

In de Verenigde Staten heeft een rechter de strafrechtelijke aanklachten tegen twee artsen die een vrouwenbesnijdenis uitvoerden, verworpen. De rechter oordeelde dat het Amerikaanse Congres “de grenzen overschreed” door een wet in te voeren die de procedure verbiedt. De wet tegen vrouwelijke genitale verminking bestaat al twintig jaar. 

44 reacties

  • josette Huybrechts

    5 jaar geleden
    Peggie Van Audenhove, maar het kind, het slachtoffer, kan er niet voor kiezen. Het ontnemen van een leven is en blijft strafbaar, evenals het verminken van een meisje is een ontoelaatbaar iets. Ik begrijp die vrouwen niet, die dit uitvoeren en de zelfde gruwel ondergaan hebben. Die rechter mogen zij van mij onverdoofd castreren.
  • Peter Schelfhout

    5 jaar geleden
    Religie vrijheid... was dit maar waar.. want familie verplicht vaak de keuze.. niet de kinderen zelf..
  • Sabine van den Berg

    5 jaar geleden
    Achterlijk en barbaars!! Die meisjes zijn levenslang verminkt, en waarom???? Een echte schade!
  • Joeri Declercq

    5 jaar geleden
    Dat is een klap in Gods gezicht. Zijn werk kan niemand verbeteren. Respecteer het heen wat hij heeft gecrieerd. Iets waar sommige religie fanatikelingen beter eens goed zouden over na deneken. Volgens mijn spritiuele gedachten is zulke tafarelen een min achting naar de grootste heer de creator van ons allen bestaan. Hij zal oordelen. Geen blad papier is wat onze grootste meester ooit heeft verwezenlijkt. Niets of niemand kan oordelen in zijn naam !
  • Peggie Van Audenhove

    5 jaar geleden
    Maar abortus - een ingreep waar een vrouw zelf voor kiest - dat gaan ze wel verbieden.