Op 11 november protesteerde de rechts-populistische AfD tegen het migratiepact in Berlijn.
Volledig scherm
Op 11 november protesteerde de rechts-populistische AfD tegen het migratiepact in Berlijn. © EPA

OVERZICHT. Deze landen zien het VN-migratiepact niet meer zitten

Het VN-migratiepact zorgt niet alleen voor spanningen in de Belgische regering, ook bij heel wat andere leden van de Verenigde Naties worden er vragen gesteld bij het document. Toen de definitieve tekst van het VN-migratiepact in juli afgerond werd, stonden daar nog 193 landen achter. Alleen de Verenigde Staten gingen toen al niet akkoord. Ondertussen hebben nog negen andere landen laten verstaan dat ze het pact niet zullen aanvaarden — en zijn andere aan het twijfelen gegaan.

133 reacties

  • Johan Goris

    5 jaar geleden
    Het pact is niet bindend. Bovendien maakt het niet uit of we het ondertekenen of niet, want we zitten in EU. En ons afzonderen van de EU heeft ook geen zin, we zijn een klein landje dat afhankelijk is van de rest van Europa. Dus ik ga mijn stem niet laten afhangen voor iets wat niet belangrijk is.
  • Paul COLIN

    5 jaar geleden
    Indien wij dit niet goedkeuren bevinden we ons in een vies, walgelijk en xenofoob clubje.
  • marc van de poel

    5 jaar geleden
    Volgens mij klopt er toch iets niet aan dat zogezegde niet-bindende pact. Anders zouden al deze landen niet tegenstemmen. Stemde de VS ook niet tegen? Die mis ik in de lijst..
  • Erik Peeters

    5 jaar geleden
    Had nooit gedacht dit te moeten zeggen..mr bij de vlogende verkiezingen zal mijn stem voor de eerste maal nr NvA gaan. Als het niet bindend zou zijn waarom moet er dan een delegatie nr toegaan van elk land om nog wat extra Kerosine te verbranden en CO2 te genereren ?
  • Marleen Sauvillers

    5 jaar geleden
    In Europa is het allemaal samen .Daar dient Europa voor niet om een paar landen het gelag laten betalen.