Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © ANP

Nabestaanden van slachtoffers gecrashte MH17 klagen Rusland aan bij Europees Hof voor Mensenrechten

De nabestaanden van zeventig mensen die om het leven kwamen toen vlucht MH17 uit de lucht werd geschoten, hebben een klacht tegen Rusland ingediend bij de het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM). Ze beschuldigen Rusland van het neerhalen van de Boeing boven Oost-Oekraïne in 2014 en van het tegenwerken van de waarheidsvinding de jaren daarna.

5 reacties

  • Patrick Dewael

    5 jaar geleden
    In het gevoerde onderzoek kan je moeilijk over onpartijdigheid spreken, het is gevoerd door 2 belang hebbende partijen, NL en OE. Het is onbegrijpelijk dat NL een vliegtuig laat vertrekken over een conflictgebied en dat OE het luchtruim open houd wanneer alle grondradars gelijktijdig in onderhoud zijn. Tenzij er dingen op de beelden zouden staan die het daglicht niet mogen zien.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Ze doen dit op basis van een onderzoeksrapport dat door een andere hoofdverdachte, namelijk Oekraïne, mee werd opgemaakt. Zowel het strafonderzoek als het feitenonderzoek zijn daarmee de westerse schande van de eeuw.
  • Luke Vincke

    5 jaar geleden
    Ze klagen wel de verkeerde aan maar ja het is al twintig jaar mode de Russen van alles en nog wat te beschuldigen. En de burger? Die is al lang de toedracht vergeten en denkt bij het lezen van dit artikel; "Wat zijn ze toch slecht die Russen, zo onschuldige mensen vermoorden."
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Rusland is buiten het onderzoek gehouden en zal weer op sancties mogen rekenen. Dit vliegtuig mocht niet boven oorlogsgebied vliegen en zo is Nederland de eerste schuldige, nog even en Rusland draait de gaskraan toe?
  • Vladimir De Leeuw

    5 jaar geleden
    Het hof kan die klacht enkel onontvakelijk verklaren, omdat de nodige voorgaande stappen niet zijn gezet. Vergeet ook niet dat Rusland altijd bereid was om mee te werken aan het onderzoek, maar dat het sterk geweerd werd door de Nederlanders. Men kan dus niet zeggen dat het onderzoek objectief verlopen is.