Een vrouw legt bloemen bij het lichaam van een migrant op een strand in Cadiz. Spanje is voor steeds meer vluchtelingen het land om te bereiken.
Volledig scherm
Een vrouw legt bloemen bij het lichaam van een migrant op een strand in Cadiz. Spanje is voor steeds meer vluchtelingen het land om te bereiken. © EPA

Opnieuw bijna 900 vluchtelingen en migranten gered voor Spaanse kust, voor steeds meer mensen komt alle hulp te laat

Ook nu de winter voor de deur staat, neemt het aantal vluchtelingen en migranten dat via de Middellandse Zee de oversteek naar Europa waagt niet af. Gisteren plukten de reddingsdiensten voor de zuidkust van Spanje 894 mensen vanop 18 verschillende bootjes. 

18 reacties

  • diane colman

    5 jaar geleden
    Ze weten waaraan ze beginnen dus geen medelijden en zeker geen hulp om ze aan wal te brengen. Ze moeten het in eigen land proberen op te lossen … het aantal is zeker nu al niet te overzien
  • pieter huybrechts

    5 jaar geleden
    De mensensmokkelaars en de NGO’s die hen helpen voor het geld zijn de schuldigen. Stop steun aan AzG, Oxfam, 11.11.11,...
  • mieke vermeulen

    5 jaar geleden
    Moesten er geen mensensmokkelaars zijn zou er geen migratie zijn , mensensmokkelaars verdienen veel geld en geven niets om die migranten ze doen het alleen voor het geld , sommige organisaties van mensensmokkelaars krijgen geld van de overheid .
  • Karel Van Geel

    5 jaar geleden
    Ze weten wat ze riskeren. Indien ze al die energie zouden steken in het steunen van hun eigen economie i.p.v. naar Europa te willen komen om te graaien in de sociale vleespotten zonder zelf bij te dragen zouden de problemen in hen thuisland al lang opgelost zijn. Sluit eindelijk onze grenzen hermetisch en straf de NGO's die de mensenhandel in stand houden en het probleem lost zichzelf op.
  • Rudolf Valentino

    5 jaar geleden
    Migranten moeten de problemen in eigen verloederde land aanpakken. Daar kan Europa aan meewerken. De stroom migranten die hier het geluk komt zal er voor zorgen dat Europa nog een schim zal zijn van wat het is geweest.