© Hollandse Hoogte / Ries van Wendel de Joode

‘Sympathisanten’ bieden ‘gele hesjes’ soep met laxeermiddel aan: “Het effect was snel merkbaar”

Een groep automobilisten die weinig medeleven met de ‘gele hesjes’ kon opbrengen, zou op een originele manier geprobeerd hebben om van de demonstranten af te raken. De ‘sympathisanten’ boden de verkleumde protesteerders soep met een speciaal ingrediënt aan: een dosis laxeermiddel.

rrln

De actie van de inmiddels beruchte gele hesjes, die demonstreren tegen de hoge brandstofprijzen, zou woensdag in het noorden van Frankrijk op bijzondere wijze verstoord zijn. Volgens een politiebron van Dernières Nouvelles D’Alsace leken de demonstranten in Kingersheim, in de buurt van Mulhouse, steun te krijgen van enkele passerende automobilisten. Zij boden de gele hesjes warme soep aan. Een welkome versnapering in deze koude dagen.

Wat de verkleumde protesteerders echter niet wisten, was dat ze in een val liepen. De soep zat namelijk vol laxeermiddel. Volgens Franse media bleek het extra ingrediënt zijn effect niet te missen. Verschillende actievoerders zouden hun post gedwongen hebben moeten verlaten. De sabotage had echter geen blijvend resultaat. De demonstranten zijn ondertussen in groten getale terug.

Wie er achter de tegenactie zit is niet bekend. Volgens de politie werd er geen klacht ingediend.

Eerder deze week ging het er nog gezellig aan toe bij het protest in Kingersheim:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer