Iran zet voortaan geen stempels meer in buitenlandse paspoorten en hoopt zo op meer toeristen

© ImageGlobe

Buitenlanders die naar Iran reizen zullen niet langer een stempel in hun paspoort krijgen als ze beschikken over een elektronisch visum. Dat heeft de Iraanse toerismedienst beslist.

‘Na overleg met het ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen buitenlandse toeristen en zakenmensen met een elektronisch visum vanaf vandaag (vrijdag, nvdr.) onbezorgd naar Iran reizen’, tweette Ali Asghar Mounesan, hoofd van de toerismedienst.

Een Iraanse stempel van het paspoort bemoeilijkt het doorgaans om een visum te krijgen voor de Verenigde Staten of Israël.

Een Iraanse stempel van het paspoort bemoeilijkt het doorgaans om een visum te krijgen voor de Verenigde Staten of Israël. Iran hoopt met deze beslissing reizigers aan te trekken die lange tijd afzagen van een bezoek aan Iran.

Nu de Amerikaanse sancties tegen Iran weer ingevoerd zijn en het land kampt met een economische crisis, zet Teheran in toenemende mate in op de toeristische troeven van de Islamitische Republiek.

Door die economische crisis is het voor buitenlanders ook interessanter geworden om Iran te bezoeken: de waarde van de nationale munt is sterk gedaald, en de koers van buitenlandse munten ging er dan weer op vooruit. Daardoor zouden de reiskosten 60 tot 70 procent lager liggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content