BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Francken haalt inspiratie bij Vlaams Belang, “maar er zijn ook wezenlijke verschillen”

“Ik lees de teksten van Vlaams Belang rond migratie en haal daar soms inspiratie uit.” Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) pakte gisteren in een debat met Tom Van Grieken uit met een opmerkelijke ontboezeming. Al nuanceert hij die uitspraak vandaag. “Er zijn gelijkenissen met het Vlaams Belang, maar ook wezenlijke verschillen, zegt zijn woordvoerster.

141 reacties

  • Werner Van der Kelen

    5 jaar geleden
    Tijd dat Jos Geysels terug komt, dan kan hij ook een ondemocratisch cordon bouwen rond de Nieuwe Vlaamse Armoede, zijn voorzitterschap waar hij zijne zak zeer goed gevuld heeft bij 11.11.11 loopt ten einde
  • Nicca Vermeirsch

    5 jaar geleden
    Toch bizar die NVA. Francken haalt de mosterd bij VB, DE Wever bij de SPA. Wie volgt nog ?
  • lucien Noreilde

    5 jaar geleden
    de huidige financiële toestand laat geen migratie toe , te hoge schuldenlast , te lage pensioenen eveneens de stijgende kinderarmoede , een onmogelijk wegennet met een te hoge vervuiling als gevolg , willen ze chaos creëren alles te gelijk met bovenop de wurggreep van Europa die nagelaten heeft de eerste 4 jaar van de crisis niets te doen dit alles te samen mag men zeggen dat Europa zelf het racisme aanwakkert , vandaar niet tekenen !!!
  • Tim Peeters

    5 jaar geleden
    Het verschil tussen de 2 is dat NVA pragmatische rascisten zijn. Die weten ook dat je economisch niet verder kan zonder migratie. Dus tweederangsburgers mogen onze wegen komen maken, onze pensioenen financieren, onze slecht betaalde jobs invullen en ons gat afvegen in het bejaardentehuis,... Maar ze mogen vooral niet willen dat ze gelijkwaardige burgers worden. Zoiets?
  • Carl Op de Beeck

    5 jaar geleden
    In werkelijkheid is migratie steeds iets geweest dat door (economisch) rechts werd gepromoot. Zo was het vroeger, en ook nu grotendeels.