St.-Martinus op de planken met ‘Cyrano de Bergerac’

Toneelvereniging Sint-Martinus van Herk-de-Stad staat vandaag en morgen in gemeenschapscentrum De Markthallen (Markt 2) in Herk-de-Stad op de planken met ‘Cyrano de Bergerac’ van Edmond Rostand in een regie van Yorgo Fontaine, die het stuk ook heeft vertaald.

Luc Weyens

Cyrano de Bergerac is een uitstekend militair en een schietgrage schermkunstenaar. Als begenadigd dichter en kenner van de klassieke literatuur kan hij het hart van iedereen stelen. Zijn imposante verschijning wordt echter ontsierd door een ‘klein mankement’: zijn lange neus. Zijn lelijkheid weerhoudt hem echter niet om dolverliefd te worden op zijn nicht, de bloedmooie Roxane. Cyrano hoopt het onmogelijke, tot zij hem vertelt dat zij haar hart aan Christian de Neuvillette verloren heeft, een knappe cadet in hetzelfde regiment.

Opvoering vandaag, zaterdag 24 november, om 20 uur en morgen, zondag 25 november, om 14.30 uur en 20 uur in gemeenschapscentrum De Markthallen (Markt 2) in Herk-de-Stad. Kaarten kosten 10 euro in voorverkoop. Bestellen op 0473/81.56.58 of toneelgroepsintmartinus@hotmail.com. Aan de kassa betaal je 12 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer