REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Nederlandse politie vindt taser soms te riskant

TaserHet gebruik van een stroomstootwapen kan in sommige situaties leiden tot ernstige gevolgen, vooral dan bij kwetsbare personen. Daarvoor waarschuwt een interne nota van de Nederlandse politie.

9 reacties

  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    Dit is gevaarlijk tuig en soms levensbedreigend voor zwakke personen. Er blijft in ieder geval fysiek letsel over dat zich pas veel later manifesteert. De teaser is bedreigend voor het hart en de pancreas. Beter een pepperspray die even doeltreffend is.
  • johan fransaert

    5 jaar geleden
    je weet als agent dan ook nooit of de arrestant in kwestie geen hartkwaal of een andere neurologische aandoening heeft waardoor het gebruik van een taser levensbedreigend is.
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Afvoeren, levensgevaarlijk voor hartpatiënten.
  • Edmond Dillien

    5 jaar geleden
    Ik weet het niet zeker maar dit toestel is toch al minstens 10 jaar in gebruik in andere landen, zijn daar dan nog steeds geen gegevens van over de pro's en de contra's van die taser?
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Je kan een taser niet gebruiken in een situatie waar geschoten wordt, mertens jean. Die diende juist om iemand op een veilige manier te neutraliseren. Maar als er regelmatig doden door vallen is dat geen veilige manier meer.