Gezinsdrama Assebroek: echtgenoot heeft eerst zijn vrouw vermoord

© tlg

Het is stilaan duidelijk hoe het gezinsdrama dat vrijdag in Brugge ontdekt werd, is gebeurd. De 57-jarige echtgenoot wurgde eerst zijn vrouw (54) en beroofde zichzelf daarna van het leven. Hun zoon werd urenlang ondervraagd, maar mocht uiteindelijk beschikken.

tlg,phu

Een uit de hand gelopen geldkwestie. Dat lijkt de oorzaak te zijn voor het gezinsdrama dat vrijdag in Assebroek, deelgemeente van Brugge, ontdekt werd. Burgerlijk ingenieur Dirk Dewulf heeft eerst zijn vrouw Kristien Vermeulen (54) gewurgd en pleegde daarna zelfmoord. “Niet te begrijpen. Ze maakten bijna nooit ruzie. Dirk was verre van agressief. En dan dit”, klinkt het bij mensen die het koppel goed gekend hebben.

Het was de 30-jarige zoon van het koppel die zijn ouders vrijdagmiddag thuis aantrof. Omdat die niet onmiddellijk de hulpdiensten verwittigde, werd aanvankelijk vermoed dat hij iets met het drama te maken had. Maar na een urenlang nachtelijk verhoor werd die piste afgesloten. “Hij werd van 22 uur vrijdagavond tot 6 uur zaterdagmorgen ondervraagd”, zegt zijn advocaat Leen Desticker. “Dat was uiteraard heel emotioneel. En dat is ook één van de redenen waarom het zo lang duurde. Die jongen kreeg het vanzelfsprekend vaak moeilijk. Maar de agenten gaven hem dan de nodige tijd om tot zichzelf te komen.”

Het parket besliste uiteindelijk om de zoon niet voor de onderzoeksrechter te leiden. Hij wandelde het Brugse politiekantoor zaterdagmiddag dan ook als een vrij man buiten. “Iedereen heeft mekaar na afloop bedankt”, zegt meester Desticker. “Dat klinkt vreemd, maar mijn cliënt is net als zijn vader ingenieur en heel intelligent. Hij begreep dat de speurders hun werk moesten doen. Al was hij natuurlijk wel in shock door hetgeen hij ontdekt had.”

Aankoop nieuwe woning

Vermoedelijk vond het drama in de loop van donderdag al plaats. Toen de zoon zijn ouders die avond ging opzoeken, bleken ze niet thuis. Vreemd, want er brandde licht en hun wagen stond voor de deur. Omdat ze ook telefonisch niet te bereiken waren, keerde hij vrijdag terug met een huissleutel om zijn ouders dood aan te treffen.

Meer dan waarschijnlijk heeft de moord en zelfdoding te maken met een uit de hand gelopen geldkwestie. Het drama voltrok zich op de dag dat de akte van de nieuwe woning van de zoon van het koppel bij de notaris zou verlijden. Die afspraak was al verschillende keren verzet, maar donderdagavond zou het eindelijk zo ver zijn. Dan zou de zoon officieel eigenaar worden van zijn droomhuis. Hij had het al samen met zijn vader bezocht en het compromis was getekend. Ook Dirk en Kristine zouden naar Antwerpen verhuizen. Om dichter bij hun zoon en kleinkind te wonen. Papa Dirk zou zijn zoon financieel steunen bij zijn nieuwe aankoop van zijn huis dat honderdduizenden euro's moest kosten. Een afscheidsbrief schreef de vijftiger niet. Waarom Dirk zo extreem handelde, is en blijft voor iedereen een raadsel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen