© vrs

Anonieme Truienaar schenkt reis aan jonge mama met kanker

Mama Tamara (31) uit Heers, die vecht tegen darmkanker, kan met haar zoontjes Eden (5) en Ethan (6) naar Disneyland. Als benefiet werd er dit weekend een geslaagde pannenkoekendag georganiseerd, maar een gulle schenker uit Sint-Truiden - die anoniem wil blijven - kwam meteen de hele 1.000 euro voor de trip overhandigen.

vrs

Zo’n 500 pannenkoeken werden er zaterdag in de parochiezaal in Melveren (Sint-Truiden) verorberd. “Dat heeft ons - na aftrek van de kosten - zo’n 800 euro opgeleverd”, zegt Eline (24), zus van Tamara. Zij bokste, samen met zus Stephanie (28) en mama Anita (48), de pannenkoekenslag met kinderanimatie in elkaar.

Tamara ontving ondertussen, na onder meer een oproep in onze krant, ook al 840 euro op haar rekening. “Maar een volgende en grote verrassing kwam er toen er zich een gulle schenker aandiende. De persoon blijft liever anoniem en dat willen we ook respecteren. Tamara moest even gaan zitten en kreeg de tranen in de ogen toen ze het hoorde. We spreken toch al snel over 1.000 euro en op 17 december mag ze met mijn neefjes twee dagen naar Parijs. Ongelooflijk”, zegt Eline.

Uitzaaiingen

Tamara belandde na een scan op 17 juni onmiddellijk op de operatietafel. De alleenstaande moeder met een zware vorm van darmkanker en uitzaaiingen krijgt nu nog chemokuren. “Ze hebben me als palliatieve patiënt bestempeld. Stabiliseren is het enige wat nog kan. Ik weet niet hoe lang ik nog te leven heb”, vertelde ze eerder.

Naast de enorme lijdensweg blijft de poetsvrouw ook met een financiële kater achter. “Bij het ziekenfonds krijg ik 600 euro per maand en daarmee moet ik het redden. Voor de lening van mijn huis in Opheers, alle rekeningen...”

Overdonderd

Een 20-tal vrijwilligers en familieleden spanden zich zaterdag in om de bezoekers van het benefiet op hun wenken te bedienen. Ook Tamara zelf hielp mee. “Ik doe wat ik kan, maar moet nog bekomen van de laatste chemokuur. Mijn familie had een bed in een apart lokaal gezet zodat ik af en toe kon rusten. Ik ben overdonderd door de enorme steun.”

Ook de Truiense burgemeester Veerle Heeren kwam steunen en kocht een stapeltje pannenkoeken voor haar partner en zoon: “Ik wilde het gezin graag een hart onder de riem steken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer