AFP
Volledig scherm
© AFP

Politie zet waterkanon en traangas in in Parijs, Macron noemt rellen “schande”

Gele hesjesIn heel Frankrijk zijn vandaag rond 17 uur ruim 106.000 “gele hesjes” geteld, waarvan 8.000 in Parijs. Vorige week zaterdag werden rond hetzelfde uur 282.000 deelnemers geteld. Eerder vandaag zette de politie een waterkanon en traangas in tegen de “gele hesjes” die ondanks een blokkade probeerden te protesteren op de Champs-Elysées. De Franse president Macron noemt de rellen “een schande”.

138 reacties

  • GERARD DE PELECIJN

    5 jaar geleden
    Extremisten zitten in de politiek!
  • Ronald Beintema

    5 jaar geleden
    Macron is zelf de schande van Frankrijk! Nog erger dan Hollande....doet totaal niets voor het eigen volk!!!
  • diane colman

    5 jaar geleden
    Macron is een lieve, mooie jongeman die zich heeft vastgehaakt aan Europa en nu zijn echte "poker face" toont.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Le Pen heeft alleen een twitter vraag gesteld :"Waarom mogen de gele hesjes niet manifesteren op de Champs Elysées ?" Macron heeft daar een oproep tot geweld van gemaakt. Het aantal 'casseurs' wordt geschat op amper een honderdtal. Hier op het Franse platteland: Bankcontact op 8 km. Administratie op 23 km. Ziekenhuizen op meer dan 40km. Geen treinen en geen bussen. Bakker en kruidenier leveren aan huis. Het grootste deel van Frankrijk is platteland!
  • Mohamed Halmaoud

    5 jaar geleden
    le Pen en een frexit is de oplossing om frankrijk er weer bovenop te helpen. Dan is weer het volk aan de macht en niet een bankiertje met zijn mama.