Square Enix
Volledig scherm
© Square Enix

Uitgever haalt games van Belgische markt wegens gokwetgeving

gamesGameuitgever Square Enix trekt enkele games terug uit ons land vanwege de strenge Belgische regels voor ingebouwde gokspelen in de games. Het federaal parket opende in september een onderzoek naar zogeheten lootboxes, waarbij gamers een pakket kopen waarvan ze niet weten wat erin zit.

25 reacties

  • freddy milants

    5 jaar geleden
    De online games trekken zich van de wetten in Belgistan niet veel aan en doen rustig verder. De servers van de meeste online games staan in het buitenland.
  • Tom Hermans

    5 jaar geleden
    Goeie beslissing. Die lootboxes zijn gewoon een pest.
  • Tom Der Kinderen

    5 jaar geleden
    Wat zitten wij te mekkeren van een computerspelletje. Ieder gokspel in belgie zou moeten verboden zijn van casino tot op uw computert tot in in het cafe en dit zonder enige tegenwerking maar het clubke die dit in het oog moet houden is volgens mij het meest corrupte zootje als maar kan.
  • peter colson

    5 jaar geleden
    LOL, dan bestelt men het toch gewoon online zekers. Het heeft zijn reclamestrategie toch niet gemist. Destijds werd er in de media veel heisa gemaakt over een zeer gewelddadig spel. Het was uiteindelijk een van de meest gedownloade spellen van die tijd dankzij de gratis reclame van organisaties die het wilden verbieden.
  • Artuur Lemmens

    5 jaar geleden
    Is inderdaad niet weggelegd voor de Belgische regering wegens geen enkele kennis in deze. Europees laten beslissen. Ook goksite-winsten naar overheid stilleggen, waar steeds reclame voor wordt gemaakt op de nationale media.