Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts gaat 800.000 euro investeren in de ontwikkeling van een monitoringsysteem dat het welzijn van legkippen evalueert.
Volledig scherm
Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts gaat 800.000 euro investeren in de ontwikkeling van een monitoringsysteem dat het welzijn van legkippen evalueert. © Thinkstock

Weyts investeert in systeem om welzijn van legkippen te monitoren

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts investeert 800.000 euro in de ontwikkeling van een monitoringssysteem dat het welzijn van legkippen evalueert. Het systeem maakt het mogelijk om pluimveebedrijven met elkaar te vergelijken.

26 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Mensen zijn afhankelijk van de supermarkt. In België is het kort circuit nog niet echt van de grond gekomen. Nochtans huiselijk afval genoeg voor kippen op een braakstukje van de gemeente en enkele gepensioneerden die de verzorging en de uitdeling van de eieren doet. Kost niks! Plus sociale interactie en leuk voor de kinderen. Zo krijgen die megakippenbedrijven de tijd om het ook eens van een andere kant te bekijken ?
  • Gerd Van nieuwenhove

    5 jaar geleden
    Eerst de kinderarmoede aanpakken ... maar ja stemmen graaien ? De goeroe en heps nijpen ze !
  • ingrid mertens

    5 jaar geleden
    Eerst zien en dan geloven! Hoge tijd dat hij zijn beloften voor het welzijn van het dierenrijk eens gaat nakomen! Dieren moeten buiten kunnen rondlopen, Horen niet thuis in donkere hokken! Respect voor dieren is dikwijls nog ver te zoeken, spijtig genoeg
  • Jan

    5 jaar geleden
    Waaaw, wat een beslissing. Benneke is helemaal tureluut.
  • Conny Van den Bosch

    5 jaar geleden
    Ik schreef het al eerder, die vent moet ergens aandelen hebben in een camera bedrijf, nu gaat ie ook al trajectcontroles invoeren voor kippen.