Test je kennis over het verkeer in De Grote Verkeersquiz

© Photo News

Hoe zit het nu met de nieuwe regels rond elektrische fietsen? Moet ik mijn gordel aanhouden tijdens het parkeren? De Vlaamse Stichting Verkeerskunde geeft vandaag het startschot van de zevende editie van De Grote Verkeersquiz, een online wedstrijd waarmee weggebruikers op een speelse manier hun verkeerskennis kunnen bijspijkeren.

tg

De Grote Verkeersquiz kadert perfect in het verkeersveiligheidsbeleid van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts: “Hoe meer je weet over het verkeer, hoe veiliger je bent in het verkeer. In meer dan 90% van alle ongevallen speelt ons eigen gedrag een rol. Het is dus letterlijk van levenslang om alle verkeersregels goed te kennen. Als we komaf willen maken met de schande van de 400 verkeersdoden op 1 jaar tijd, moeten we ook werken aan het verkeersbewustzijn. Gelukkig is dat bijleren dankzij bijvoorbeeld De Grote Verkeersquiz leuker dan ooit”, aldus minister Weyts.

Doe zelf de Grote Verkeersquiz op www.nieuwsblad.be/verkeersquiz

Vorig jaar telde de quiz 80.197 unieke deelnemers. Met deze zevende editie hoopt de VSV uiteraard nog meer mensen te bereiken.

“Een online quiz is de ideale manier om mensen iets te laten bijleren over veilig verkeer. Bij de vorige editie bleek bijvoorbeeld dat vragen over fietsreglementering opvallend vaak fout werden beantwoord. De laatste jaren zijn er een aantal nieuwe regels bijgekomen, en ook dat willen we met onze quiz onder de aandacht brengen”, zegt VSV-woordvoerder Werner De Dobbeleer.

De quiz is een initiatief van de VSV in samenwerking met de Vlaamse overheid en met de steun van Ethias, Het Nieuwsblad, Radio 1, DATS 24, Zita.be en de Pro League. Zoals ieder jaar is daar ook een mooie prijzenpot mee gemoeid. Wie minstens 14 op 20 behaalt kan meedingen naar de hoofdprijs, een reischeque ter waarde van 1.000 euro, of een van de tientallen andere mooie prijzen.

Hoe meespelen?

Meespelen tot 30 november 2016 om middernacht. Meespelen kan op www.nieuwsblad.be/verkeersquiz, waar je twintig meerkeuzevragen te beantwoorden krijgt. Wie minimum 14 op 20 haalt en de schiftingsvraag beantwoordt, maakt kans op een van de tientallen mooie prijzen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen